Proiect inedit în România! Parteneriat internațional pentru dezvoltarea relației dintre antrenorii de fotbal și părinți | FOTO & VIDEO

1 lună in urmă 101

Conflictul dintre părinți și antrenori este la ordinea zilei la meciurile de juniori din fotbalul românesc, însă Școala de Antrenori „Ioan Kunst Ghermănescu” a obținut fonduri europene și își propune să remedieze această problemă.

În parteneriat cu Academia de fotbal Prosport București, Centro Sportivo Educativo Nationale (C.S.E.N) – Italia, Universitatea Swansea – U.K și FURIM INSTITUTT – Norvegia, Școala de Antrenori a inițiat proiectul Erasmus + numit „Relația antrenor-părinte în educația antrenorului”.

În urmă cu o lună, la sediul U.N.E.F.S. din București a avut loc o întâlnire între antrenori ai Academiei de Fotbal Prosport București, cadre didactice și studenți UNEFS, iar în mediul online au participat atât antrenori de fotbal din țară cât și părinți.

Parteneriat internațional pentru dezvoltarea relației dintre antrenorii de fotbal și părinți

La întâlnirea respectivă au participat nume precum Costin Lazăr sau Ionuț Voicu (fost antrenor la Concordia Chiajna II).

„Sperăm că prin proiectul nostru vom da un semnal de alarmă cluburilor sportive / de fotbal locale și instituțiilor publice naționale cu privire la relația slabă dintre antrenori și părinți și, de asemenea între părinți-copii și că vom contribui la dezvoltarea de noi strategii care pot ajuta aceste grupuri țintă pentru a face față cerințelor din ce în ce mai mari”, se arată într-un comunicat de presă.

Principalele obiective ale proiectului enunțate în comunicat:

creșterea numărului de copii și tineri care practică sportul în general și fotbalul în special și scăderea ratei de abandon sportiv la copii din cauza presiunii exercitate de părinți proiectul va dezvolta cunoștințele, motivația și abilitățile antrenorilor cluburilor de fotbal în relația lor cu părinții dar și a tinerilor jucătorilor în relația cu familiile lor prin proiectul nostru vom împărtăși bune practici cu alte cluburi de fotbal din Europa și ne vom uni forțele în dezvoltarea relațiilor calitative între antrenori și părinți

VIDEO: Lansarea proiectului „Relația antrenor-părinte în educația antrenorului”

The post Proiect inedit în România! Parteneriat internațional pentru dezvoltarea relației dintre antrenorii de fotbal și părinți | FOTO & VIDEO appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă