Proiect futurist. Mega-parc cu teatru și skate-park în locul unui teren viran din sectorul 4. Spațiile verzi, mai puțin de jumătate din amenajare

2 săptămâni in urmă 1

Primăria Sectorului 4, condusă de Daniel Băluță (PSD), vrea să construiască parcul „Tudor Arghezi” în sudul Bucureștiului, ținând cont că poetul a trăit și creat în această zonă a Capitalei. Proiectul futurist, cu o valoare de 37 milioane de lei, va include un centru multicultural, o parcare supraetajată și skate-park. Sub jumătate din zona care va fi amenajată va reprezenta spații verzi.

Noul parc va fi amenajat la intersecția bulevardului Metalurgiei cu strada Drumul Dealul Bisericii (în zona Jumbo și Metro Berceni) și va purta numele lui Tudor Arghezi, o personalitate a literaturii române, care are o legătură strânsă cu Municipiul București, dat fiind faptul că marele scriitor a trăit și a creat în Sectorul 4, pe strada Mărțișor. „Denumirea a fost aleasă în urma consultării opiniei cetățenilor sectorului 4, în semn de omagiu adus marii personalități”, potrivit unui anunț al primăriei de sector.

Cum arată în prezent terenul pe care va fi construit parcul Tudor Arghezi:

Citește integral pe economedia.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă