Proiect de lege: Animalele din gradinile zoologice ar putea fi vandute la circ sau sacrificate, daca sunt prea multe din aceeasi specie

2 luni in urmă 2

Doi deputati PNL vor sa modifice legea gradinilor zoologice astfel incat animalele in surplus aflate in captivitate sa poata fi vandute catre asociatiile de vanatoare sau la circ, sau, dupa caz, sacrificate. Cei doi parlamentari motiveaza, in expunerea de motive a proiectului, ca animalele se inmultesc in captivitate si "traiesc in conditii de stres si presiune", potrivit digi24.ro.

Conform proiectului initiat de Calota Florica Ica si Maria Stoian, deputati PNL, Legea Gradinilor zoologice si acvariilor publice nr. 191/2002 va fi modificata pentru a include amendamentul 12-1: "Surplusul prevazut la art.12 alin.(2) lit.b) poate fi folosit pentru popularea/repopularea complexurilor de vanatoare, manejurilor si circurilor sau vandut pentru sacrificare unitatilor autorizate in acest sens".

Este vorba despre "surplusul de exemplare din speciile salbatice provenite din inmultirea in captivitate, pentru care conditiile de pastrare in gradinile zoologice nu mai sunt conforme, fiind refuzat in scris transferul acestora la alte unitati similare".

Posibilitatea de a vinde animalele salbatice ar asigura gradinilor zoologice, spun cei doi liberali, "efecte pozitive asupra animalelor ramase" si asupra activitatii economice a gradinilor zoologice.

Citeste si:

EXCLUSIV Mascatii au descins la o adresa gresita din Ilfov si i-au amenintat cu moartea pe proprietarii nevinovati: "Mi-au pus arma in piept si au vrut sa-mi impuste cainele"Avertismentul medicilor pentru parinti: Incep sa apara destul de des cazuri de sindrom inflamator multisistemic post-COVIDCum sa iti calculezi singur salariul netRomanca din Italia ucisa cu sadism cand a anuntat ca e insarcinata. "Nici nu stiu ce m-a apucat de am omorat-o"Un medic roman s-a infectat cu Covid-19 dupa a doua doza de vaccin. Cum isi explica imbolnavirea

Citeste mai multe despre animale zoo lege deputat circ

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă