Proiect conceput de Clotilde Armand: peste un hectar de spatiu verde pentru recreere la Casa Presei Libere. "Bucurestenii au nevoie de aer"

1 lună in urmă 2

Primaria Sectorului 1 intentioneaza sa amenajeze un nou loc de recreere in zona Casa Presei Libere, pe un teren de peste 11.000 de metri patrati, nefolosit si neingrijit.

Suprafata se afla in proprietatea Municipiului Bucuresti si trebuie transmisa in administrarea Consiliului Local al Sectorului 1.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, luni, de Primaria Sectorului 1, Consiliul Local a aprobat in unanimitate, in sedinta din 25 februarie, solicitarea acordului Consiliului General al Municipiului Bucuresti privind transmiterea in administrarea Consiliului Local al Sectorului 1 a terenului in suprafata de 11.683 de metri patrati situat pe Bulevardul Poligrafiei nr. 36-48, in vederea amenajarii unui spatiu de relaxare.

Clotilde Armand a anuntat ce va face cu baza sportiva Pro Rapid. "Fosta conducere a primariei a vrut sa construiasca acolo un complex rezidential"

In proiectul de hotarare se arata ca amenajarea de noi spatii verzi este o necesitate in conditiile in care, in Romania, media de spatii verzi pe cap de locuitor este de 21,3 mp, mai mica decat standardele europene in materie - 26 mp/locuitor si mult sub recomandarile Organizatiei Mondiale a Sanatatii - 50 mp/locuitor. In Capitala, situatia se prezinta si mai rau din acest punct de vedere: potrivit rapoartelor Primariei Municipiului Bucuresti media de spatii verzi este de 9 mp/locuitor.

Spitalul Sf. Vasile din Sectorul 1, proiectul abandonat al lui Dan Tudorache, a costat 34 de milioane de lei

"Pentru ca bucurestenii au nevoie de aer, au nevoie de verde, ne-am propus ca in Sectorul 1 sa identificam cat mai multe terenuri libere pentru a amenaja locuri de recreere in care locuitorii sa se relaxeze in mijlocul naturii, departe de zgomotul orasului", a declarat primarul Clotilde Armand.

Administratia Domeniului Public Sector 1 a identificat terenul de pe Bulevardul Poligrafiei nr. 36-48 si a constatat ca este propice pentru amenajarea unui loc de recreere. In prezent, acest teren aflat in proprietatea Municipiului Bucuresti este nefolosit, neamenajat si neingrijit, vegetatia este lasata sa creasca spontan, iar iluminatul public lipseste.

Mai puteti citi:

Salarii inghetate: Cat castiga angajatii din Ministerul Muncii sau Casa de Pensii. Cu sporuri, functiile de conducere ajung la 10.000 de lei lunar
ANALIZA Ce sanse are Europa sa se apere fara sprijinul SUA in fata unei agresiuni a Rusiei
Cofetarie obligata sa despagubeasca un topmodel pentru ca i-a folosit imaginea fara acordul sau
De ce titlurile de stat Tezaur inceteaza sa mai fie profitabile din aceasta luna. Titlurile de stat, depasite de dobanzile la economii
Niciun partid nu a avansat o propunere pentru inlocuirea Renatei Weber din functia de Avocat al Poporului


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă