Programul sportivilor români la Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020 – Ziua a 15-a, 7 august. România se apropie de cea mai slabă clasare din istorie

2 luni in urmă 22

Alexandru Mihăiţă Novac şi Cătălin Chirilă sunt ultimii sportivi români care vor evolua la Jocurile Olimpice de a Tokyo, sâmbătă, în ziua a 15-a, penultima a întrecerilor.

Atletul este calificat în finala probei de aruncare a suliţei, în timp ce canoistul va lua startul în semifinalele probei de simplu pe 1.000 m. În aceeași zi este programată și finala.

România a rămas cu 4 medalii și a ieșit din Top 40. Delegația tricoloră este foarte aproape de cea mai slabă clasare din istorie. Acum este pe locul 41, la Rio 2016 a încheiat pe locul 47.

Programul sportivilor români la Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020 – Ziua a 15-a, 7 august. România se apropie de cea mai slabă clasare din istorie

03:44 KAIAC-CANOE, canoe simplu 1.000 m, semifinala 1: Cătălin Chirilă

05:53 KAIAC-CANOE, canoe simplu, 1.000 m, finala: Cătălin Chirilă (dacă se califică)

14:00 ATLETISM, aruncarea suliţei, finală: Alexandru Mihăiţă Novac

După 14 zile de competiții, România ocupă locul 41 în ierarhia pe medalii. Luptătorii Alina Vuc și Albert Saritov au fost eliminați azi încă din primele tururi, astfel că delegația tricoloră a irosit alte două șanse de a câștiga medalii. România s-a situat mai jos doar la Rio 2016 – locul 47. În Brazilia, tricolorii au fost însă pe podium la patru discipline. Acum, zestrea de patru medalii a fost asigurată de canotaj și scrimă.

Ancuţa Bodnar şi Simona RadişAncuța Bodnar și Simona Radiș au cucerit singurul titlu olimpic al României. Credit line: Profimedia

România a obținut patru medalii la Jocurile Olimpice de la Tokyo, astfel:

medalie de aur

Ancuța Bodnar, Simona Radiș, canotaj (dublu vâsle)

medalie de argint

Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă, canotaj (dublu rame)

medalie de argint

Ana Maria Popescu, scrimă (spadă)

medalie de argint

Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu şi Cosmin Pascari, canotaj (patru rame).

Sâmbătă – 7 august va fi ziua în care se vor decerna cele mai multe titluri la Jocurile Olimpice de la Tokyo, 30 la număr.

Atletismul are cele mai multe finale – 7, urmat de box – 4, lupte – 3, karate – 2. Alte titluri vor fi decernate la baseball, baschet, volei, volei pe plajă, ciclism, echitaţie, fotbal, golf, handbal, gimnastică ritmică, înot artistic, pentatlon modern, sărituri în apă, polo.

The post Programul sportivilor români la Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020 – Ziua a 15-a, 7 august. România se apropie de cea mai slabă clasare din istorie appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă