Programul Rabla 2021 revine. Ce valoare vor avea tichetele, de fapt, și când vor fi lansate

2 săptămâni in urmă 12

Pentru cei care vor să-și achiziționeze o mașină nouă programul Rabla 2021 revine. În același timp și Rabla Plus 2021 revine anul acesta pentru cei interesați de o mașină electrică. Guvernul a dat startul la achiziția de mașini noi prin programul Rabla 2021.

Programul Rabla 2021. Se mărește valoarea primei de casare

Ministerul Mediului a anunțat startul la Programul Rabla 2021, dar cu modificări substanțiale. Dacă anul trecut prima de casare era de 6.500 de lei, anul acesta a fost majorată la 7.500 de lei. Prima majorată se adresează participanților la Programul clasic.

Majorări sunt și pentru Programul Rabla Plus 2021, aici fiind majorat plafonul la cel mult 10.000 de euro pentru o mașină electrică și 4.500 de euro pentru una hibrid.

În acest context Ministerul anunță o majorare a bugetului cu 10% față de anul precedent. Suma s-ar ridica, conform calculelor, la aproximativ 400 de milioane lei. În cazul persoanelor juridice, mai anună Ministerul Mediului, în Programul Rabla 2021 clasic suma alocată va de 2.250 de euro.

”A fost majorat cuantumul primei de casare cu 1.000 de lei, al ecobonusului pentru tehnologia hibridă cu 500 de lei și cel al ecobonusului acordat pentru tehnologia GNC/GPL/emisii sub 96gCO2/km cu 500 de lei. Astfel, prima de casare va avea o valoarea de 7.500 de lei, iar ecobonusurile de 3.000 de lei, respectiv 1.500 de lei.” , se spune în proiectul ministerului.

În cazul celuilalt program, Programul Rabla Plus 2021, ministrul Tanczos Barna anunța cel mai mare buget de până acum.

”Avem cel mai mare buget de când există acest program. Dublăm bugetul de anul trecut şi ajungem la 400 de milioane de lei. Am văzut interesul cetăţenilor pentru maşinile electrice nepoluante.

Vrem cât mai multe maşini electrice pe şoselele din România. De aceea este nevoie de programe naţionale. Rămânem cu cea mai mare primă din Europa pentru maşinile electrice”, a precizat Barna Tanczos.

Revine și Programul Rabla electrocasnice

Ministrul Barna Tanczos a mai anunțat reluarea programului rabla electrocasnice și în 2021. Dacă anul trecut au fost probleme cu platforma, spune ministrul, anul acesta va funcționa la parametrii corecți. Deocamdată în cazul celor trei programe nu s-a anunțat o dată exactă a demarării procedurilor. Este o chestiune de zile, declara ministrul Tanczos zilele trecute.

Cert este că se dorește continuarea acestor proiecte pe tot parcursul anului, condițiile fiind în principiu aceleași. Dacă vor exista și alte modificări de fond în cele trei proiecte, vor fi anunțate din timp. Rămâne să așteptăm data oficială de începere a acestora. Data va fi anunțată după aprobarea și publicarea proiectului în Monitorul Oficial.

The post Programul Rabla 2021 revine. Ce valoare vor avea tichetele, de fapt, și când vor fi lansate appeared first on IMPACT.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă