Programul magazinelor din București ar putea fi modificat. Planul anunțat de prefectul de București

1 lună in urmă 2

Primul weekend în care magazinele s-au închis la ora 18:00, în București, în baza restricțiilor impuse de autorități acolo unde incidența cazurilor de coronavirus este ridicată, va fi analizat de autorități. ”Am avut anumite semnale că în unele locuri s-au produs aglomerări”, a declarat prefectul Capitalei, Alin Stoica, duminică, la Digi24.

„Vom avea discuții cu marii retaileri și magazinele mici pentru a vedea care a fost comportamentul clienților. În funcție de aceste analize, săptămâna viitoare le vom solicita de la comercianți, vom lua măsuri”, a spus Alin Stoica.

Prefectul a mai adăugat: ”Avem informații că la închiderea programului există tendința de a se aglomera. Există tipul acela de comportament de cumpărător de weekend”.

Alin Stoica a precizat că astfel de restricții cu privire la program ar putea fi extinse și către micii comercianți.

„Deocamdată avem această regulă, trebuie să vedem ce alte măsuri complementare putem lua pentru a evita aglomerarea magazinelor”, a menționat prefectul de București.

Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență a adoptat sâmbătă, 27 martie, noile restricții pentru Capitală, după ce rata de incidență a infectărilor cu COVID-19 s-a apropiat de 7 la mia de locuitori. Astfel, supermarketurile și terasele se vor închide mai devreme în zilele de weekend, de la ora 18.00, și tot în zilele de vineri, sâmbătă și duminică carantina de noapte începe de la ora 20.00.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă