Programările pentru vaccinarea cu serul produs de Pfizer-BioNTech se reiau sâmbătă. Din 1 martie sunt deschise 130 de noi cabinete de vaccinare.

1 lună in urmă 1

Procedura de programarea pentru vaccinarea cu serul produs de Pfizer-BioNTech se reia sâmbătă, 27 februarie, şi se adresează persoanelor vulnerabile care, potrivit Strategiei naţionale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv persoanele cu boli cronice, cu vârste peste 65 de ani şi persoanele cu dizabilităţi.

În următoarele 20 de zile se vor putea imuniza 156.000 de persoane, relatează Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

De luni, 1 martie, vor fi deschise încă 130 de noi cabinete de vaccinare.

„156.000 de persoane se vor putea vaccina în următoarele 20 de zile, în aceste cabinete. Capacitatea de vaccinare a fiecărui cabinet este de 60 de persoane pe zi”, a transmis CNCAV.

Modalităţile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute: individual, prin aparţinători sau prin direcţiile de asistenţă socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei electronice, a medicului de familie, cât şi prin call center, la numărul unic 021.414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui judeţ în parte, disponibile pe platforma de informare: https://vaccinare-covid.gov.ro, trenasmite CNCAV.

De asemenea, continuă acţiunea de imunizare a personalului didactic la nivel naţional, până la data de 10 martie, precum şi a persoanelor nedeplasabile, care fac dializă, din centrele rezidenţiale, medico-sociale şi a persoanelor fără adăpost.

În paralel, continuă programarea persoanelor înscrise în procesul de imunizare cu vaccinul produs de compania Oxford/AstraZeneca.

Sursa foto: facebook/Dominic Fritz

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă