Programările pentru etapa a doua pot fi făcute de astăzi, de la ora 15:00. Cine se poate vaccina și cum se face programarea

1 lună in urmă 36


Platforma online unde se pot înscrie românii care se încadrează în etapa a doua a campaniei de vaccinare va fi disponibilă de astăzi, cu începere de la ora 15:00. Procesul de vaccinare va începe efectiv la data de 18 ianuarie.


Conform Strategiei de vaccinare, din etapa a II-a fac parte cei cu grad ridicat de risc. Este vorba despre adulți cu vârsta peste 65 de ani și persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă, în funcție de indicațiile vaccinurilor utilizate.


Persoanele cu vârsta peste 65 de ani se pot programa la vaccinarea împotriva COVID-19 astfel:


Prin intermediul medicului de familie;Individual, prin intermediul platformei https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/auth/login;Din contul unui aparținător, prin intermediul platformei https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/auth/login (de pe un cont se pot înscrie până la 10 persoane);Prin call center la numărul de telefon 021.414.44.25;Prin structurile de asistență socială de la nivelul primăriilor.

Persoanele cu boli cronice, indiferent de vârstă, se pot programa pentru vaccinare prin medicii de familie pe lista cărora sunt înscriși sau prin următoarele modalități:


Prin intermediul oricărui alt medic de familie;Prin call center la numărul de telefon 021.414.44.25;Prin structurile de asistență socială de la nivelul primăriilor.

în categoria ,,boli cronice” se încadrează oricare dintre următoarele afecțiuni, potrivit autorităților:


Diabet zaharatObezitateAlte boli metabolice, inclusiv congenitaleAfecțiuni cardiovasculareAfecțiuni renaleAfecțiuni oncologiceAfecțiuni pulmonareAfecțiuni neurologice, inclusiv sindromul DownAfecțiuni hepatice moderate/severeAfecțiuni autoimune

Platforma online va fi gata pe 15 ianuarie. De la ora 15:00, se va putea face programarea pentru etapa a doua.

Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare:

7 centre de vaccinare în București, 750 în țară


Pentru cea de-a doua etapă de vaccinare împotriva COVID-19 au fost identificate 750 de centre de vaccinare, a anunțat Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.


La nivelul Bucureștiului, sunt 7 centre cu 22 puncte de vaccinare, organizate în unitățile medicale, după cum urmează:


Spitalul Clinic Colțea (centrul ambulatoriu pentru sportivi) – 1 centru cu trei puncte de vaccinare / Calea Dudești, nr.104-122, BucureștiSpitalul Clinic de Urgență Floreasca – 1 centru cu două puncte de vaccinare / Calea Floreasca, nr. 8, BucureștiInstitutul Național de Boli Infecțioase Prof.Dr Matei Balș – 1 centru cu patru puncte de vaccinare / Strada Dr. Calistrat Grozovici, nr.1, BucureștiInstitutul Peneumofiziologie Marius Nasta – 1 centru cu patru puncte de vaccinare / Șoseaua Viilor, nr.90, BucureștiSpitalul Obregia – 1 centru cu două puncte de vaccinare / Aleea Argeșelu, nr.8, BucureștiInstitutul Național de Expertiză Medicală și Recuperarea Capacității de Muncă – 1 centru cu trei puncte de vaccinare / Strada Panduri, nr.22, BucureștiSpitalul Universitar de Urgență – 1 centru cu patru puncte de vaccinare / Splaiul Independenței, nr.69, București.

Autoritățile au anunțat că "pentru perioada următoare, au mai fost stabilite un număr de alte 29 centre de vaccinare, comunitare, în cadrul cărora vor funcționa un număr de 140 puncte de vaccinare, amplasate în toate sectoarele capitalei, dintre care 12 centre cu 64 puncte de vaccinare sunt deja operaționalizate".


Aceste centre urmează a fi deschise etapizat, în funcție de fluxul de persoane care doresc să se vaccineze și de gradul de aprovizionare cu dozele de vaccin necesare, arată Prefectura Capitalei.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă