Programarea la vaccinare se va face mult mai usor din 10 aprilie. Noua procedura anuntata de autoritati VIDEO

1 lună in urmă 10

Valeriu Gheorghita a anuntat marti, 6 aprilie, ca autoritatile au luat decizia de a notifica o singura data o persoana din lista de asteptare pentru a se programa la vaccinarea impotriva COVID-19, nu de 3 ori, cum se stabilise initial.

"Pana la acest moment, regula era ca o persoana sa fie notificata de pana la trei ori, dupa care, daca nu raspundea notificarii respective, notificau alte peroane din lista de asteptare. Intrucat exista multe peroane pe lista de asteptare, am luat decizia de a notifica o singura data persoana din lista de asteptare care va avea la dispozitie 24 de ore sa confirme programarea, in cazul in care nu confirma, vor fi notificate alte persoane din lista de asteptare", a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Acesta a precizat ca decizia a fost luata pentru a accelera rularea persoanelor in vederea programarii si a vaccinarii, spune Valeriu Gheorghita. Persoanele care nu se programeaza in 24 de ore de la primirea programarii au posibilitatea de a se inscrie din nou pe lista de asteptare.

"Peste 3.000 de medici de familie din cei 10.000 care au contract cu Casa de Asigurari de Sanatate - aproximativ 30% - vor participa la campania de vaccinare, adica vor vaccina in cabinetele lor. Procentul este sub asteptari", spune Valeriu Gheorghita.

"In cabinetele medicilor de familie vor fi distribuite vaccinuri pentru care se poate asigura lantul de frig - vaccinul AstraZeneca si Johnson&Johnson", a precizat coordonatorul campaniei de vaccinare.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă