Programa de examen pentru Evaluarea națională și Bacalaureat 2021 a fost modificată

2 luni in urmă 1


Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, vineri, în timpul conferinței de presă susține cu ministrul Sănătății, că a semnat un ordin de ministru pentru „adaptarea la realităţi” a programelor pentru examenele de Evaluare naţională şi de Bacalaureat de anul acesta. 


”Astăzi (n.r.) sunt 4 acte normative de care vorbim. Primul este ordinul comun Ministerul Sănătății - Ministerul Educației. Al doilea este cel prin care adaptăm programa de examen”, a declarat Cîmpeanu.


Ordinul de ministru privind modificarea programelor de examen pentru Evaluarea națională și Bacalaureat ar urma să fie publicat în Monitorul Oficial chiar vineri.


Întrebat dacă se va elimina materia predată în Semestrul I din tematica de examen, Sorin Cîmpeanu a răspuns scurt: ”Nu, în niciun caz!”.


Sorin Cîmpeanu a anunțat că testele de antrenament pentru examenele naționale vor fi publicate în data de 22 februarie.


În urmă cu trei săptămâni, Sorin Cîmpeanu anunța că intenția ministerului pe care-l conduce este accea de a corela și adapta programa de examen fucție de ceea ce elevii au asimilat în acest an, în contexutl pandemiei de coronavirus.


”Tematica de examen va fi stabilită, adaptată, corelată cu realitățile aceste acestui an. Nu are niciun sens să negăm faptul că în educație au fost pierderi. Această tematică de examen va trebui să fie adaptată, nu este deloc simplu, dar vom face acest lucru la ceea ce au asimilat elevi. Pentru asta, încă odată vă spun, este important diagnosticul, este important să avem simulări, este important să știm cât au pierdut și unde au pierdut elevii pentru a putea corela și adapta tematica de examen”, preciza Sorin Cîmpeanu la TVR.


Ministerul Educației a publicat vineri lista celor peste 3.000 de localități din țară și scenariile în care se încadrează fiecare în parte pentru funcționarea școlilor, în contextul în care elevii revin pe 8 februarie la ore.


FOTO: Hepta


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă