Program de guvernare (DRAFT). Muncă: Limitarea aplicării salariului minim pentru un angajat la 24 de luni/ Sporuri de performanță pentru bugetari

2 săptămâni in urmă 17

Pe zona muncii, programul menționează ceva ce se află deja în Monitorul oficial din octombrie: salariul minim pe 2022 care e 2.550 lei. Interesant totuși e altceva, că se dorește „limitarea duratei de aplicare a salariului minim pentru o persoană la maxim 24 de luni, timp în care angajatorul va beneficia de sprijin din partea statului pentru calificarea angajatului salarizat la nivelul salariului minim”.

În ceea ce privește salarizarea din sectorul bugetar, se va realiza o analiză a tuturor categoriilor de sporuri, ținând cont de condiționalitățile asumate prin PNRR și negocierile cu CE.

Astfel se dorește „acordarea unui spor de performanță lunar personalului care a realizat sau a participat direct la obținerea unor rezultate deosebite în activitatea instituției/autorității publice sau a sistemului din care face parte, a participat la activități cu caracter deosebit, a efectuat lucrări cu caracter excepțional ori a avut un volum de activitate ce depășește în mod semnificativ volumul optim de activitate, în raport cu complexitatea sarcinilor, în baza criteriilor stabilite de ordonatorul de credite, cu încadrarea în procentul maxim prevăzut de lege”.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă