Prognoză specială pentru București: Ploi și vânt

1 lună in urmă 25

Prognoză specială pentru București. Cerul va fi mai mult noros. Pe parcursul nopții și al dimineții temporar va ploua, posibil moderat cantitativ, iar vântul va avea unele intensificări, cu viteze la rafală în general de 40…50 km/h.

La începutul intervalului se vor înregistra 4…5 grade, apoi temperatura aerului va scădea, iar minima va atinge 1…2 grade. Până spre sfârșitul intervalului temperatura va urca din nou la 4…5 grade.

Cod galben de ninsori şi viscol în mai multe zone din ţară. Vântul va sufla cu aproape 100 de km pe oră

Vremea se răceşte şi vom avea parte de ploi şi ninsori în următoarele zile. Meteorologii au emis, duminică, un cod galben de ninsori însemnate cantitativ și intensificări ale vântului.

Meteorologii au anunţat ploi şi ninsori, începând de duminică, la ora 16, până luni, la ora 12.

Potrivit prognozei, vor fi precipitații în toată țara. Cantitățile de apă vor depăși local 15…20 l/mp, iar în regiunile vestice, izolat 30…40 l/mp.

În jumătatea de nord a Moldovei, vor predomina ninsorile și se va depune strat nou de zăpadă, pe alocuri mai consistent. În Maramureș, Crișana și Transilvania vor fi precipitații mixte, iar în celelalte regiuni mai ales ploi.

La munte, la altitudini mai mici de 1400 m, în special în Carpații Occidentali, ploile și lapovița vor determina topirea parțială a stratului de zăpadă existent. Pe arii restrânse vor fi depuneri de polei.

Vântul va avea intensificări în zonele montane și în regiunile sudice și sud-estice, în general, cu viteze de 50…60 km/h.

Cod galben de ninsori şi viscol la munte

Meteorologii au anunţat ninsori însemnate cantitativ și intensificări ale vântului, la altitudini de peste 1400 m, în Carpații Meridionali și Carpații Occidentali.

Citeste si PROGNOZA METEO LUNARĂ. Vremea se încălzește din februarie

În Carpații Meridionali și în Carpații Occidentali, mai ales la altitudini de peste 1400 m, temporar va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat de zăpadă, local consistent. Vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 50…70 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă a Carpaților Meridionali, rafalele vor depăși 90 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

Avertizare de polei în sudul Moldovei şi alte două regiuni din ţară

De asemenea, meteorologii spun că începând de duminică, ora 20, până luni la ora 10, va fi polei pe arii extinse în jumătatea de sud a Moldovei, nord-estul Munteniei, sud-estul Transilvaniei.

În jumătatea de sud a Moldovei, în nord-estul Munteniei și în sud-estul Transilvaniei, îndeosebi în a doua parte a nopții de duminică spre luni (31 ianuarie/1 februarie), temporar se vor semnala precipitații predominant sub formă de ploaie, iar pe arii extinse va fi polei.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă