Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni. Cum va fi vremea în prima jumătate a lunii ianuarie

3 săptămâni in urmă 20

Anul 2022 debutează cu temperaturi oscilante, conform prognozei publicate de Administrația Națională de Meteorologie (ANM) pentru intervalul 3 – 16 ianuarie. Pentru primele două săptămâni ale anului, meteorologii anunță un episod cu vreme mai caldă decât cea normală pentru această perioadă, după care vremea se va răci accentuat. Precipitații sunt așteptate mai ales după data de 5 ianuarie, relatează Agerpres.

Vremea în Banat

Până la data de 5 ianuarie vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată, cu valori termice în creștere până la medii ale maximelor de 14 grade şi ale minimelor de 6 grade. Ulterior, temperaturile vor scădea semnificativ, astfel până la finalul intervalului media valorilor diurne va oscila între 4 şi 6 grade, iar a celor nocturne între -2 şi zero grade.

Precipitații temporare vor apărea după data de 5 ianuarie, cu o probabilitate mai mare în intervalul 8 – 10 ianuarie.

Vremea în Crișana

Și în această regiune temperatura aerului va fi în creștere în prima parte a intervalului, până la medii ale maximelor de 13 grade şi ale minimelor de 6 grade. Acest episod va fi urmat de o răcire semnificativă, cu valori termice care se vor apropia de cele normale pentru începutul lunii ianuarie. Media temperaturilor diurne va fi cuprinsă între 3 şi 6 grade, iar a celor nocturne între -3 şi zero grade.

Pe tot parcursul intervalului vor fi condiții de precipitații, cu o probabilitate mai mare în jurul datei de 5 ianuarie, între 8 și 10 ianuarie și după data de 12 ianuarie.

Vremea în Transilvania

În primele zile ale intervalului se va înregistra o creștere mai ales a temperaturilor din timpul zilei, care vor ajunge la medii ale maximelor de 13 grade şi ale minimelor în jurul a două grade. După data de 5 ianuarie, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel că ”media valorilor diurne va avea variaţii până la sfârşitul intervalului între un grad şi 4 grade, iar a celor nocturne între -6 grade şi -1 grad”, potrivit ANM.

Șanse mai mari de apariție a precipitațiilor vor fi în zilele de 3, 5, 6 ianuarie și apoi după data de 8 ianuarie.

Vremea în Maramureș

Temperaturile vor crește la începutul primei săptămâni din ianuarie, până la medii ale maximelor de 11 grade şi ale minimelor de 5 grade. Ulterior, meteorologii anunță o răcire semnificativă cu temperaturi medii cuprinse între 2 și 5 grade în timpul zilei și între -4 şi -2 grade noaptea.

În intervalul 3 – 5 ianuarie și după data de 8 ianuarie există o probabilitate mai ridicată să apară precipitații temporare.

Vremea în Moldova

Și aici temperaturile vor fi în creștere în primele zile ale săptămânii, cu maxime în jurul valorii de 13 grade și o medie a minimelor de circa 4 grade. Un proces de răcire a vremii va începe după data de 5 ianuarie, astfel că media valorilor diurne va fi cuprinsă între un grad şi 4 grade, iar a celor nocturne între -4 şi zero grade. Șanse mai mari de apariție a precipitațiilor vor fi în intervalul 8 – 12 ianuarie.

Vremea în Dobrogea

Începutul intervalului va fi marcat de o creștere a temperaturilor, mediile maximelor fiind de 13 grade, iar ale minimelor de 6 grade. Până în data de 7 ianuarie vremea valorile termice vor scădea, ajungând în timpul zilei la medii de 6 grade și la 3 grade pe parcursul nopții.

Ulterior, temperaturile vor va avea variaţii până la sfârşitul intervalului, iar media regională a maximelor va oscila între 3 şi 8 grade, iar a minimelor între -2 şi 5 grade, mai anunță meteorologii.

În perioada 8-10 ianuarie va exista o probabilitate mai mare de apariție a precipitațiilor.

Vremea în Muntenia

Temperaturi în creștere sunt anunțate și în această regiune în prima parte a intervalului, cu medii ale maximelor de 14 grade. Valorile minime vor varia ușor în jurul a 3 grade.

Până la data de 7 ianuarie, vremea se va răci, astfel că media valorilor diurne va ajunge la 6 grade, iar a celor nocturne la zero grade.

Ulterior, meteorologii anunță o variație a temperaturilor până la sfârşitul intervalului. Media regională a maximelor va oscila între 3 şi 6 grade, iar a minimelor între -3 şi 3 grade. Precipitațiile vor apărea cel mai probabil în intervalul 8 – 10 ianuarie.

Vremea în Oltenia

Aproape pe tot parcursul primelor două săptămâni din luna ianuarie temperatura aerului va avea tendinţa de scădere, care se va accentua în intervalul 5 – 7 ianuarie. La începutul perioadei, valorile termice vor fi cu mult mai ridicate faţă de cele obișnuite pentru această dată. Media maximelor va fi de 15 grade, iar a minimelor de 3 – 4 grade.

”În data de 7 ianuarie, media valorilor diurne va ajunge la 6 grade, iar a celor nocturne la zero grade. Spre sfârşitul intervalului, în medie, maximele se vor situa în jurul a 4 grade, iar minimele vor coborî spre -3 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată după data de 8 ianuarie, dar mai ales în intervalul 8 – 12 ianuarie”, mai transmit meteorologii.

Vremea la munte

În primele zile ale intervalului vremea va fi într-un proces de încălzire. Valorile termice vor ajunge la medii ale maximelor de 6 grade şi ale minimelor de zero grade.

Apoi, vremea se va răci semnificativ, iar media valorilor diurne va oscila între -4 şi zero grade și a celor nocturne între -10 şi -5 grade.

O probabilitate mai mare de apariție a precipitațiilor va fi în zilele de 3, 5 și 6 ianuarie și după data de 8 ianuarie.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă