Prognoza meteo 7 august 2021. Temperaturi în creştere în cea mai mare parte a ţării

2 luni in urmă 29

Prognoza meteo 7 august 2021

Valorile termice diurne vor fi în creştere uşoară, dar se vor menţine agreabile în majoritatea zonelor, potrivit anm.ro. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări și izolat averse și descărcări electrice, la începutul intervalului pe litoral, iar după-amiaza, cu o probabilitate mai mare la munte.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, iar ziua și în Dobrogea. Temperaturile maxime se vor încadra între 25 și 34 de grade, cu cele mai ridicate valori în vestul și sudul Olteniei, iar cele minime vor fi cuprinse între 10 și 20 de grade, mai scăzute în estul Transilvaniei spre 7 grade. Dimineața și noaptea, mai ales pe văi și în depresiuni, izolat, se va forma ceaţă.

În Bucureşti, vremea va fi frumoasă și se va încălzi. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 31…32 de grade, iar cea minimă de 17…18 grade, mai scăzută în zona preorășenească, spre 15 grade.

Prognoza meteo 8 august 2021

Vremea va deveni călduroasă în cea mai mare parte a ţării, iar în Banat, Crișana, local în Oltenia și pe suprafețe mai mici în Muntenia, va fi caniculă şi disconfort termic ridicat. Cerul va fi variabil, cu înnorări noaptea în nord-vestul teritoriului și în zona Carpaților Occidentali, unde pe arii restrânse vor fi averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului.

Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 37 de grade, iar cele minime între 7 grade în depresiunile Carpaţilor Orientali şi 25 de grade în Dealurile de Vest. Dimineața și noaptea, în special în zonele depresionare, izolat se va forma ceaţă.

În Bucureşti, vremea va continua să se încălzească, iar disconfortul termic va fi în creștere. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 33…34 de grade, iar cea minimă de 18…19 grade, mai scăzută în zona preorășenească.

Citeste si Alerte meteo COD PORTOCALIU de furtuni puternice în 10 judeţe. Veşti proaste pentru românii care sunt în concediu la mare

Prognoza meteo 9 august 2021

Vremea va fi călduroasă în cea mai mare parte a țării, caniculară în sud și izolat în rest, iar disconfortul termic ridicat. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, mai ales după-amiaza și seara, când se vor semnala averse și descărcări electrice, local în zonele montane și în nordul teritoriului și pe arii restrânse în rest.

Izolat vor fi condiții de grindină și vijelii. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în timpul ploilor, iar mai ales în partea a doua a intervalului și în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 30 și 38 de grade, iar cele minime între 13 și 23 de grade, ușor mai scăzute în estul Transilvaniei.

În Bucureşti, valorile termice vor fi în creștere față de intervalul anterior, iar disconfortul termic se va accentua. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 37 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă va fi de 20…22 de grade, mai coborâtă în zona periurbană.

Prognoza meteo 10 august 2021

Vremea va fi în general instabilă, iar valorile termice în scădere față de intervalul anterior. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, mai ales după-amiază și seara, când se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, local în jumătatea sudică a țării și în zonele montane și pe arii mai restrânse în rest. Ploile vor avea și caracter torențial, iar izolat vor fi condiții de grindină și vijelii. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 și 36 de grade, iar cele minime între 12 și 23 de grade.

În Bucureşti, vremea va fi în general instabilă și se va mai răci față de intervalul anterior. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și se vor semnala averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 34 de grade, iar cea minimă va fi de 18…20 de grade.

Citeste si Tornadă în estul Slovaciei. Vântul a bătut cu viteză de circa 200 km/h

Prognoza meteo de miercuri până vineri

Vremea va fi călduroasă în majoritatea zonelor, iar pe arii restrânse caniculară în sud. Probabilitatea pentru fenomene asociate instabilității atmosferice va fi mai ridicată în partea a doua a intervalului.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă