Prognoza meteo 31 iulie. Temperaturi sufocante, dar şi ploi şi vijelii la final de săptămână

2 luni in urmă 17

Prognoza meteo 31 iulie. La noapte, cerul, mai mult senin, va avea unele înnorãri la începutul nopţii la munte şi în regiunile extracarpatice, unde izolat vor mai fi descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului şi averse. Temperaturile minime vor fi cuprinse între 13 şi 25 de grade, mai coborâte în depresiuni, spre 11 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţã.
BUCURESTI. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimã va fi de 20…22 de grade.

Citeşte şi: Vreme extremă în România. Val de caldură, temperaturi de peste 40 de grade, dar şi furtuni puternice la final de săptămână

Prognoza meteo 31 iulie SAMBATA

Disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi în cea mai mare parte a ţãrii, iar în regiunile vestice, sudice şi pe alocuri în restul teritoriului va fi caniculã. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 30 şi 38 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunãrii, iar cele minime vor fi cuprinse între 15 şi 25 de grade, mai coborâte în depresiuni, spre 13 grade. Cerul va fi variabil, dar dupã-amiaza şi în prima parte a nopţii, la munte, local în nord-vestul, centrul, sudul ţãrii şi pe suprafeţe mai mici în restul teritoriului, instabilitatea atmosfericã va fi temporar accentuatã şi se va manifesta prin intensificãri ale vântului, vijelii, descãrcãri electrice, averse cu caracter torenţial şi grindinã.
BUCURESTI. Vremea va fi canicularã, cu disconfort termic deosebit de accentuat, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi. Cerul va fi mai mult senin, cu înnorãri în cursul serii, când vor fi posibile fenomene specifice instabilitãţii atmosferice. Temperatura maximã va fi de 36…37 de grade, iar cea minimã se va situa în jurul valorii de 21 de grade.

Citeşte şi: Vremea face ravagii în ţară: drumuri blocate, străzi înghiţite de ape şi copaci smulşi din rădăcini. Peisaj de iarnă pe platoul Bucegi

Prognoza meteo DUMINICA

Va fi caniculã în cea mai mare parte a ţãrii, disconfortul termic se va menţine deosebit de accentuat, iar indicele temperaturã-umezealã (ITU) va depãşi pragul critic de 80 de unitãţi. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 30 şi 39 de grade, cu cele mai ridicate valori în Lunca Dunãrii, iar cele minime vor fi cuprinse între 16 şi 25 de grade, mai coborâte în depresiuni spre 12 grade. Cerul va fi variabil, dar dupã-amiaza şi noaptea, la munte, local în regiunile vestice, nordice, centrale şi izolat în restul teritoriului vor fi perioade cu înnorãri temporar accentuate, averse cu caracter torenţial, descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului, vijelii şi izolat grindinã.
BUCURESTI. Vremea se va menţine canicularã, cu disconfort termic deosebit de accentuat. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineaţa şi noaptea. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 38…39 de grade, iar cea minimã de 21…23 de grade.

Prognoza meteo LUNI

În regiunile sudice şi sud-estice, canicula şi disconfortul termic deosebit de accentuat se vor menţine, dar în restul teritoriului valorile termice vor marca o scãdere semnificativã faţã de intervalul precedent. În nordul, centrul şi nord-estul ţãrii şi pe arii mai restrânse în rest, instabilitatea atmosfericã va fi temporar accentuatã şi se va manifesta cu precãdere dupã-amiaza şi seara, prin perioade cu intensificãri ale vântului, vijelii, frecvente descãrcãri electrice, averse cu caracter torenţial şi pe alocuri cãderi de grindinã. Temperaturile maxime se vor încadra de la 27…28 de grade în Maramureş, pânã în jurul a 40 de grade în sudul Olteniei şi al Munteniei, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între 12 şi 24 de grade.
BUCURESTI. Vremea se va menţine canicularã şi cu disconfort termic deosebit de accentuat. Cerul va fi variabil, iar vântul va avea temporar intensificãri pe parcursul zilei. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 39 de grade, iar cea minimã va fi de 20…22 de grade.

Prognoza meteo MARTI

Vremea va fi cãlduroasã în cea mai mare parte a ţãrii, chiar canicularã în zona de câmpie din sud. Cerul va fi variabil, cu înnorãri temporare dupã-amiaza mai ales în zonele montane, iar seara şi noaptea cu precãdere în jumãtatea de nord a teritoriului, unde local se vor semnala averse, descãrcãri electrice, intensificãri de scurtã duratã ale vântului, posibil vijelii şi grindinã. Temperaturile maxime se vor încadra între 26 şi 37 de grade, iar cele minime între 11 şi 24 de grade, mai scãzute în depresiuni.
BUCURESTI. Valorile termice vor scãdea uşor, dar vremea va fi în continuare canicularã, iar disconfortul termic accentuat. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 35…36 de grade, iar cea minimã de 19…21 de grade.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă