PROGNOZA METEO 3 APRILIE. Vremea se răceşte în toată ţara. Sunt aşteptate ploi şi ninsori

2 săptămâni in urmă 2

Prognoza meteo 3 aprilie. LA NOAPTE Cerul va avea înnorări, mai accentuate în regiunile centrale, sud-vestice, sudice și sud-estice, precum și la munte, unde pe suprafețe mici va ploua. Ploile vor avea mai ales caracter de aversă, iar la începutul intervalului în sud-est vor fi însoțite de frecvente descărcări electrice. În zona montană, la altitudini mari, în general de peste 1500 m, trecător precipitațiile vor fi și sub formă de lapoviță sau ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat cu intensificări temporare, pe arii restrânse în zona înaltă a Carpaților Meridionali și în estul țării. Temperaturile minime se vor situa între -2 și 9 grade. Izolat, mai ales spre sfârșitul intervalului, în nord-est vor fi condiții de brumă.

Vremea în BUCUREȘTI. Cerul va avea înnorări, iar la începutul intervalului se vor semnala averse și descărcări electrice. Vântul va sufla moderat. Temperatura minimă va fi de 6…7 grade.

Prognoza meteo 3 aprilie. Cum va fi vremea în weekend

Citeşte şi Avertizare meteo de vreme rea în weekend. COD GALBEN de viscol la munte

Prognoza meteo SAMBATA. Vremea va continua să se răcească, mai accentuat în regiunile sudice și sud-estice, devenind mai rece decât în mod normal la această dată. Astfel, temperaturile maxime se vor situa între 5 și 14 grade, cele mai scăzute valori urmând a se înregistra în estul Transilvaniei, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 și 7 grade. Cerul va avea înnorări în general persistente, iar pe arii extinse în regiunile sudice, estice și centrale și pe spații mici în restul zonelor, vor fi perioade în care va ploua.

Ploile vor avea mai ales caracter de aversă şi pe arii restrânse, mai ales în sud, sud-est și la munte, cantitățile de apă vor depăși 10…15 l/mp. În zona montană, îndeosebi la peste 1500 m altitudine va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, iar la altitudini mai joase precipitațiile vor fi mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări ziua în sud-vestul țării, iar temporar și în zona montană, mai ales pe crestele Carpaților Meridionali, unde va sufla cu peste 70…80 km/h, condiții în care ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată şi vizibilitatea va scădea sub 100 m.

Vremea în BUCUREȘTI va fi închisă și se va răci accentuat, iar din a doua parte a zilei vor fi perioade în care va ploua. Vântul va sufla moderat. Temperatura maximă va fi de 11…12 grade, iar cea minimă de 5…6 grade.

Prognoza meteo DUMINICA. Procesul de răcire a vremii va continua, astfel încât valorile termice vor fi cu mult mai coborâte decât cele normale pentru această dată. Cerul va avea înnorări, în prima parte a intervalului în majoritatea regiunilor, iar noaptea în cele sudice, sud-estice și centrale. În jumătatea de sud a țării și pe arii restrânse în restul teritoriului vor fi perioade în care se vor semnala precipitații. Acestea vor fi sub formă de ploaie, exceptând zona Maramureșului și a Transilvaniei, unde cu precădere noaptea, pe arii restrânse, trecător se vor semnala precipitații mixte.

La munte, îndeosebi la peste 1500 m altitudine va ninge și se va depune strat nou de zăpadă. Prin acumulare, pe arii în general restrânse, în sud, sud-est și la munte, se vor totaliza cantități de precipitații însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări ziua local și în vestul și estul teritoriului. La munte, în special la altitudini mari, vântul va sufla tare, cu peste 70…80 km/h, condiții în care ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată, iar vizibilitatea va scădea sub 100 m. Temperaturile maxime se vor situa între 6 și 12 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -3 și 5 grade.

Vremea în BUCUREȘTI se va menține închisă și va continua să se răcească, devenind deosebit de rece pentru această dată. Mai ales din a doua parte a zilei va ploua aproape continuu, iar prin acumulare se vor totaliza cantități de apă însemnate. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar cea minimă va fi de 4…5 grade.

Citeşte şi PROGNOZA METEO PAŞTE 2021. Veşti bune pentru creştinii ortodocşi

Prognoza meteo LUNI. Vremea se va ameliora în privinţa precipitaţiilor, dar va fi în continuare mult mai rece decât în mod obişnuit în prima decadă a lunii aprilie în majoritatea zonelor. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare pe parcursul zilei în centrul, estul şi sudul ţării, unde pe arii restrânse va ploua slab, iar trecător în Transilvania şi în dealurile Moldovei vor fi posibile precipitaţii mixte.

În Carpaţii Orientali şi Meridionali, mai ales la începutul zilei, local va mai ninge slab. Vântul va avea intensificări la munte, în special la altitudini mari, cu peste 70…80 km /h, spulberând zăpada, dar, local şi temporar, şi în zonele joase de relief, în special în nord-vest şi în regiunile estice. Temperaturile maxime se vor încadra între 7 și 15 grade, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -5 și 5 grade.

Vor fi condiţii de ceață, iar la sfârşitul nopţii se va produce brumă local în nord, în nord-est şi în centru şi pe suprafeţe mai mici în dealurile sudice.

Vremea în BUCUREȘTI se va ameliora în privinţa ploilor, dar va fi în continuare cu mult mai rece decât normal în prima decadă a lunii aprilie. Pe parcursul zilei vor fi înnorări temporare şi condiţii să plouă slab, mai ales în orele dimineţii, apoi cerul se va însenina. Vântul va sufla moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul a 12 grade, iar cea minimă va fi de 1…3 grade.

Prognoza meteo MARŢI. Pe parcursul zilei, în majoritatea regiunilor, vremea se va încălzi şi va fi predominant frumoasă, cu cer variabil. Excepţie vor face extremitatea de sud-est, dar şi cea vestică unde vor fi înnorări şi pe arii restrânse ploi, condiţii în care vremea va fi local deosebit de rece. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 10 grade în Câmpia de Vest şi 19 grade în Lunca Dunării.

Din orele serii, aria de nebulozitate va fi în extindere, dinspre vest; în vestul, centrul și nordul ţării vor fi precipitaţii frecvente, local moderate cantitativ, sub formă de ploaie, lapoviţă, dar posibil şi perioade cu ninsoare, iar în regiunile sudice pe alocuri va ploua. În zona montană treptat vor predomina ninsorile, iar vântul va sufla tare, în special în cursul nopţii în zona înaltă, viscolind zăpada. Intensificări locale şi temporare ale vântului vor fi şi în celelalte zone. Temperaturile minime vor fi cuprinse, în general, între -2 și 8 grade.

Vremea în BUCUREȘTI va fi predominant frumoasă şi se va încălzi semnificativ. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări la sfârşitul intervalului. iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 17…18 grade, iar cea minimă de 4…6 grade, valori normale pentru această dată.

DE MIERCURI PANA VINERI Vremea va fi deosebit de rece în cea mai mare parte a intervalului. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă