PROGNOZA METEO 29 IANUARIE. Vreme instabilă în România. Cum va fi în Capitală

1 lună in urmă 1

PROGNOZA METEO 29 IANUARIE. Vor fi înnorãri temporare în estul şi sud-estul ţãrii, iar în rest cerul va fi mai mult noros. Va ninge pe arii extinse în regiunile intracarpatice şi izolat în rest, iar spre sfârşitul nopţii, în Banat şi Crişana vor fi precipitaţii mixte şi condiţii de polei. Vântul va sufla în general moderat, temporar cu intensificãri în special pe crestele montane, unde vor fi viteze de 70…80 km/h. Temperaturile minime se vor situa între -9 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 2 grade în sudul Banatului.

În București, cerul va fi temporar noros şi, spre sfârşitul nopţii, vor fi condiţii de fulguialã. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura minimã va fi de -7…-5 grade.

Citește și: PROGNOZA METEO LUNARĂ. Vremea se încălzește din februarie

Vineri, în țară, vremea va fi în general închisã, dar va deveni mai caldã decât în mod normal la aceastã datã, îndeosebi în regiunile vestice şi sud-vestice. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 1 şi 9 grade, cu cele mai mari valori în Banat şi Oltenia, iar cele minime, în creştere faţã de noaptea precedentã, se vor situa între -3 şi 6 grade, valorile mai ridicate fiind în vest. În cursul zilei, temporar vor cãdea precipitaţii în general slabe, mai ales sub formã de ninsoare în nord-vestul şi centrul ţãrii şi la munte şi pe spaţii mici în rest. Începând din orele serii şi pe parcursul nopţii, treptat vor predomina ploile în Crişana, Banat şi local în Oltenia şi vestul Munteniei, iar în restul teritoriului pe arii restrânse vor fi precipitaţii slabe, mixte. Pe alocuri se va semnala polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, unde vitezele vor depãşi 60…70 km/h, spulberând zãpada, precum şi cu viteze de pânã la 40…50 km/h, trecãtor îndeosebi ziua, în regiunile vestice, sud-estice şi centrale. Izolat vor fi condiţii de ceaţã.

În București, cerul va avea înnorãri, iar în primele ore ale intervalului şi posibil, trecãtor, noaptea vor fi condiţii de ninsoare slabã. În cursul zilei vântul va sufla moderat, cu scurte intensificãri (30…35 km/h), apoi va slãbi treptat. Temperatura maximã va fi de 3…4 grade, iar cea minimã, mai ridicatã decât în noaptea precedentã, va fi de -2…0 grade.

PROGNOZA METEO 29 IANUARIE. Sâmbătă, în țară, vremea se va încãlzi şi va deveni deosebit de caldã pentru aceastã datã în majoritatea regiunilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 3 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi 12…13 grade în sudul Banatului şi în Oltenia, iar cele minime vor fi cuprinse între -4 şi 6 grade. În vestul, centrul şi nordul ţãrii, vor fi înnorãri persistente şi temporar se vor semnala precipitaţii în general slabe, predominant sub formã de ploaie. La munte, precipitaţiile vor fi mixte, iar în zona înaltã va ninge. În restul teritoriului, înnorãrile vor fi temporare şi numai pe arii restrânse va ploua slab. Pe alocuri, mai ales la începutul intervalului, vor mai fi depuneri de polei. Vântul va continua sã prezinte intensificãri la munte, în special pe creste, iar local şi în zonele mai joase de relief. Pe arii restrânse, mai ales dimineaţa şi noaptea, se va semnala ceaţã.

În București, vremea se va încãlzi faţã de zilele precedente. Cerul va fi temporar noros şi doar trecãtor vor fi condiţii sã plouã slab. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri în cursul zilei. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar cea minimã va fi de -2…0 grade. Noaptea vor fi condiţii de ceaţã.

Citește și: Prognoza meteo pentru două săptămâni. Vreme rece şi precipitaţii la final de ianuarie, din februarie se încălzeşte

Duminică, în țară, în cea mai mare parte a ţãrii valorile termice diurne vor fi în scãdere, iar cele nocturne în creştere. Cerul va fi mai mult noros în regiunile vestice, sud-vestice, nordice şi centrale şi va prezenta înnorãri temporare în restul teritoriului. Vor fi precipitaţii, la începutul intervalului în vest şi nord-vest, apoi şi în rest. Acestea vor fi mai ales sub formã de ninsoare la munte şi în jumãtatea de nord a Moldovei, mixte în restul Moldovei, în Maramureş, Transilvania, nordul Crişanei şi predominant sub formã de ploaie în celelate regiuni. Pe alocuri, în est, nord şi centru, vor fi depuneri de polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri în Carpaţii Meridionali, mai ales la altitudini mari, în sud, în sud-est şi izolat în rest. Temperaturile maxime se vor încadra între -2 grade în nordul Moldovei şi 11 grade în sudul litoralului, iar cele minime vor fi cuprinse, în general, între -3 şi 6 grade. Izolat, se va semnala ceaţã.

În București, valorile termice diurne vor fi în scãdere, iar cele nocturne în creştere uşoarã. Cerul va avea înnorãri, iar în a doua parte a intervalului temporar va ploua. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri dupã-amiaza şi în prima parte a nopţii. Temperatura maximã se va situa în jurul valorii de 5 grade, iar cea minimã va fi de 1…2 grade. Mai ales dimineaţa vor fi condiţii de ceaţã.

PROGNOZA METEO 29 IANUARIE. Luni, în țară, vremea va fi mai caldã decât în mod normal la aceastã datã în mare parte din ţarã şi cu precãdere în regiunile sudice. Cerul va fi mai mult noros în vestul, nordul, centrul teritoriului şi la munte şi va avea înnorãri temporare în rest. Vor fi precipitaţii mai ales sub formã de ninsoare în Moldova şi local la munte, mixte în Maramureş şi Transilvania şi pe suprafeţe mici, mai ales sub formã de ploaie în celelalte regiuni. Izolat, se va semnala polei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificãri pe crestele montane şi pe suprafeţe mici în regiunile extracarpatice. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 1 şi 11 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -6 şi 5 grade. Local, mai ales dimineaţa şi noaptea, se va semnala ceaţã.

În București, vremea se va încãlzi şi va deveni mult mai caldã decât în mod normal la aceastã datã. Cerul va fi temporar noros, iar condiţiile de ploaie reduse. Vântul va sufla în general moderat ziua şi slab noaptea. Temperatura maximã va fi de 9…10 grade, iar cea minimã de 2…3 grade. La începutul, dar mai ales spre sfârşitul intervalului, se va forma ceaţã.

Tendinta evolutiei vremii de MARTI pana VINERI dimineata

Vremea va fi mult mai caldã decât în mod normal la aceastã datã. Temporar vor fi precipitaţii, cu o probabilitate mai mare în jumãtatea de nord a teritoriului.

În București, vremea se va menţine deosebit de caldã pentru începutul lunii februarie, iar condiţiile de ploaie vor fi reduse.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă