Prognoza meteo 14 aprilie. Vremea se răcește accentuat: ploi, vânt puternic. Unde se întorc ninsorile

4 săptămâni in urmă 20

Prognoza meteo 14 apriliePrognoza meteo 14 aprilie

Meteorologii au emis o informare de vreme rea valabilă pentru aproape toată țara. Ploi, temperaturi scăzute și instabilitate, asta ne așteaptă până vineri.

MIERCURI, 14 APRILIE 2021, 07:05

SURSĂ: Realitatea PLUS

AUTOR: REALITATEA.NET

Astazi, vremea se va răci accentuat şi va deveni deosebit de rece pentru mijlocul lunii aprilie. Cerul va fi mai mult noros şi temporar va ploua în jumătatea de nord a ţării şi local şi în regiunile sudice. Vor fi mai ales averse, însoţite izolat şi de descărcări electrice. Prin cumulare, cantităţile de apă vor depăşi local 15...20 l/mp şi izolat 30 l/mp, îndeosebi în nord-vestul şi centrul teritoriului.

La munte, treptat vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă şi, în special la altitudini de peste 1500 m în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, rafalele vor depăşi 70...80 km/h şi va fi viscol. Intensificări temporare ale vântului, cu viteze în general de 45...55 km/h vor fi în majoritatea zonelor, îndeosebi în sud şi sud-est, cu până la 60...65 km/h în Oltenia. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 4 şi 13 grade, cu cele mai scăzute valori în dealurile vestice.

In capitala, vremea va deveni deosebit de rece în cursul zilei, cu o maximă termică de 11...12 grade. Cerul va fi temporar noros şi vor fi condiţii de ploaie de scurtă durată. Vântul va sufla moderat, temporar cu intensificări, cu rafale de 40...45 km/h.

La munte, vremea se va răci accentuat şi va deveni deosebit de rece pentru mijlocul lunii aprilie. Cerul va fi mai mult noros şi treptat vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă şi, în special la altitudini de peste 1500 m în Carpaţii Meridionali şi de Curbură, rafalele vor depăşi 70...80 km/h şi va fi viscol. Prin cumulare, cantităţile de apă vor depăşi local 15...20 l/mp. 

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă