PROGNOZA ANM FEBRUARIE pe regiuni. Unde mai ninge în ultima lună de iarnă

2 luni in urmă 1

PROGNOZA ANM FEBRUARIE pe regiuni. ”Prima săptămână din februarie aduce temperaturi mai ridicate decât cele specifice perioadei din calendar, mai ales în zonele centrale și cele de sud-vest, acolo unde abaterile termice sunt cele mai mari. Așa cum arată informațiile la acest moment, discutăm de abateri mai mari de 5,5 grade Celsius față de normalul climatologic al unei prime săptămâni din februarie și precipitații deficitare în regiunile sud-vestice, iar în rest valori apropiate de normal. Următoarea săptămână, 8-15 februarie, vine cu temperaturi medii ușor mai coborâte în special în partea de est și nord-est a țării, în rest valori apropiate de normal.

În săptămâna 15-22 februarie, vor fi temperaturi mai coborâte în toate regiunile, mai ales în nord estul țării. Ultima săptămână, 22 februarie- 1 martie, aduce valori apropiate de norme, iar, în ceea ce privește valorile de precipitați, cu excepția primei săptămâni când informațiile indică un semnal al unor precipitații deficitare, următoarele trei săptămâni sunt caracterizate de valori apropiate de normal, dar luna februarie este cea mai săracă lună în precipitații a iernii și a anului” a spus Elena Mateescu, pentru DCNews.

Directoarea ANM a subliniat: ”Cu siguranță, săptămâna 1-8 aduce valori mai ridicate. Miercuri – joi, vor fi temperaturi maxime de 14-15, posibil chiar 16 grade Celsius în partea de vest, sud-est și minime preponderent pozitive. După care, urmează două săptămâni cu temperaturi mai coborâte”.

PROGNOZA ANM FEBRUARIE pe regiuni. BANAT 
În prima săptămână vremea se va încălzi treptat și se vor înregistra valori termice mult  mai ridicate decât în mod normal la această dată. Media temperaturilor maxime va ajunge să se  situeze în jurul a 15 grade, iar a minimelor va atinge 4…5 grade. În cea de a doua sătămână se  va răci, astfel încât în ultimele zile media maximelor termice va fi între 2 și 6 grade, iar a  minimelor între -6 și -2 grade.  Vor fi precipitații slabe, izolat în prima parte a intervalului și pe arii mai extinse în cea de a  doua.

PROGNOZA ANM FEBRUARIE pe regiuni. CRIŞANA 
Vremea va intra într-un proces de încălzire până spre sfârșitul primei săptămâni, când  media temperaturilor maxime se va situa între 10 și 14 grade, iar a minimelor între 3 și 6 grade.  În cea de a doua săptămână se va răci treptat, mai ales în ultimele zile; în general, media  maximelor termice va fi de 3…5 grade, iar a minimelor de -6…-3 grade.  Vor fi precipitații slabe, izolat în prima parte a intervalului și pe arii mai extinse în cea de a  doua.

Vremea pe regiuni până în 14 februarie 2021. TRANSILVANIA 
Până în data de 5 februarie vremea se va încălzi, iar temperaturile vor fi în creștere. Media  maximelor va urca de la 4…5 grade, până la 10…13 grade, iar a minimelor de la -1…0 grade, până spre 3…4 grade. În intervalul următor se va răci treptat, astfel că, după data de 10  februarie, media temperaturilor maxime va coborî spre 2…3 grade, iar a minimelor până la -9…-8 grade. Trecător vor fi precipitații în general slabe cantitativ, izolat până în data de 5…6 februarie,  apoi pe arii mai extinse.

PROGNOZA ANM FEBRUARIE pe regiuni. MARAMUREŞ 
Vremea va intra într-un proces de încălzire până în jurul datei de 5 februarie, când media  temperaturilor maxime va atinge 9…11 grade, iar a minimelor 2…4 grade. Apoi se va răci  treptat, mai ales după data de 9 februarie, când media maximelor se va situa în general între 1  și 4 grade, iar a minimelor între -8 și -4 grade. Temporar vor fi posibile precipitații aproape în fiecare zi.

PROGNOZA ANM FEBRUARIE pe regiuni. MOLDOVA 
Vremea se va încălzi până în jurul datei de 5 februarie, când media maximelor termice se  va situa în jurul valorii de 12 grade, iar a minimelor va atinge 3…4 grade. Ulterior se va intra într-un proces de răcire, treptat maximele se vor apropia de pragul înghețului, minimele vor  coborî sub acesta, iar media lor se va situa în general între -8 și -4 grade.

Pe alocuri vor fi precipitații, cu o probabilitate mai mare la începutul intervalului, precum și  între 6 și 11 februarie.

PROGNOZA ANM FEBRUARIE pe regiuni. DOBROGEA 
În prima săptămână media temperaturilor maxime va avea variații între 7 și 13 grade, iar a  a minimelor între 2 și 7 grade. În cea de a doua săptămână se va răci astfel că în ultimele zile  din interval media maximelor termice va fi cuprinsă între 1 și 4 grade, iar a minimelor între -5 și  -2 grade.  Temporar vor fi precipitații la începutul intervalului și din nou după data de 6 februarie.

PROGNOZA ANM FEBRUARIE pe regiuni. MUNTENIA 
Valorile termice diurne vor fi în creștere până în data de 5 februarie, când media  maximelor va atinge 13…15 grade, apoi vor scădea, astfel că spre sfârșitul intervalului aceasta  nu va mai depăși 4…6 grade. Temperaturile minime nu vor avea variații semnificative în prima  săptămână și vor atinge în medie 2…4 grade, dar în cea de a doua vor scădea, pentru ca în  ultimele zile, în medie, valorile termice să scadă sub -5…-4 grade.  Probabilitatea de precipitații va fi mai ridicată la începutul intervalului și după data de 6  februarie.

Prognoza meteo 1 februarie 2021. Vreme în general închisă. Precipitaţii în cea mai mare parte a ţării
PROGNOZA ANM FEBRUARIE pe regiuni. OLTENIA 
Vremea va intra într-un proces de încălzire până în data de 5 februarie, când  temperaturile maxime vor atinge, în medie, 14…16 grade. Ulterior se va răci treptat, iar între 10  și 14 februarie media maximelor termice se va menține, în general sub 5…6 grade.  Temeraturile minime vor fi relativ constante în prima săptămână și se vor situa în jurul a 3  grade, apoi vor scădea, iar la sfârșitul intervalului de prognoză media lor va putea coborî sub -5  grade.

Temporar vor fi precipitații, cu o probabilitate mai mare între 6 și 11 februarie.

PROGNOZA ANM FEBRUARIE pe regiuni. LA MUNTE 

Media temperaturilor maxime va fi pozitivă în prima săptămână, cu valori de până la 5…6  grade, apoi va deveni negativă, iar în ultimele zile va fi cuprinsă în general între -6 și -3 grade.  Media minimelor termice se va menține sub zero grade, iar cel mai frig va fi spre sfârșitul celei  de a doua săptămâni când aceasta va scădea sub -10 grade. Temporar vor fi precipitații aproape în fiecare zi.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă