Profesorul Klaus Iohannis, prins cu lecţia neînvăţată: Preşedinţia propune activităţi în Şcoala Altfel, deşi aceasta a fost eliminată din structura anului şcolar

6 zile in urmă 16

Klaus Iohannis propune activități pentru elevi care să aibă loc în acest an școlar, în perioada Școlii Altfel, dar aceasta a fost eliminată din structura anului școlar în luna noiembrie 2021, chiar de către ministrul Sorin Cîmpeanu, prin modificarea făcută în timpul vacanței forțate a elevilor, informează Edupedu.ro.

Sursa citată amintește că în luna noiembrie a anului trecut, ministrul Educației anunța cum pot fi recuperate cele două săptămâni de vacanță forțată: „Compensarea se face printr-o săptămână din vacanță în perioada 3-10 ianuarie pentru elevii din gimnaziu și liceu și printr-o a doua săptămână, renunțându-se la săptămâna Școala Altfel, iar pentru elevii din învățământul primar se va renunța doar la Școala Altfel, în cazul lor nu vor avea pierdere din vacanța de iarnă. Vom intra în vacanță în data de 23 decembrie, vom avea 10 zile de vacanță de sărbători, elevii de gimnaziu și liceu vor reveni la școală pe 3 ianuarie, elevii din clasele 0-IV vor reveni la școală pe 10 ianuarie.”

De aceea, clasele primare, de la pregătitoare, I, a II-a, a III-a, până la clasa a IV-a, au început școala din 10 ianuarie, în timp ce elevii de gimnaziu și de liceu au revenit la cursuri pe data de 3 ianuarie 2022.

La evenimentul de marți au fost prezenți președintele Klaus Iohannis, premierul Nicolae Ciucă, ministrul Educației, dar nimeni din sală nu a sesizat că propunerea de a organiza activități de mediu în Școala Altfel nu se poate concretiza, din moment ce în structura actuală a anului școlar nu este prevăzută Școala Altfel. Nimeni nu a contrazis-o pe cea care a prezentat raportul că structura anului școlar a fost modificată de două luni și Școala Altfel nu mai există.

Înainte de a fi modificată structura anului școlar 2021-2022, varianta inițială prevedea ca Școala Altfel să se desfășoare în perioada 8-14 aprilie pentru toți elevii. Potrivit structurii actuale, elevii au cursuri în perioada menționată anterior. În ultimii doi ani, Școala Altfel nu a mai fost organizată.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă