Profesorul Alexandru Rafila, despre vaccinul produs de AstraZeneca: "In opinia mea este un vaccin bun si sigur"

2 luni in urmă 4

Vaccinul produs de AstraZeneca este un vaccin bun si sigur, sustine profesorul Alexandru Rafila, deputat PSD si reprezentantul Romaniei la Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS).

Medicul a explicat ca atunci cand apar suspiciuni legate de un anumit lot, acesta trebuie suspendat pana se clarifica situatia.

"Proportia de persoane care a suferit probleme de sanatate nu este mai mare fata de populatia care nu a fost vaccinata. Cand apare o suspiciune lotul este oprit de la vaccinare. Opinia mea este ca e un vaccin bun si sigur, dar nu putem sa luam lucrurile ca atare decat cand o autoritate competenta isi spune opinia", sustine Rafila.

Acesta a precizat ca s-a uitat peste cifre, iar vaccinul pare a fi "sigur".

"Uitandu-ma pe cifre vad ca este un vaccin sigur, dar situatii speciale din anumite tari trebuie luate in considerare. Un lot la care apare o suspiciune este suspendat de la adminstrare pana cand se clarifica", mai sustine acesta.

Romania a decis sa continue vaccinarea cu AstraZeneca, insa a suspendat imunizarea cu lotul de vaccin ABV2856, pentru care Italia a semnalat probleme.

Citeste si:

Diana Sosoaca critica restrictionarea circulatiei noaptea: "Ce, la 22.01 incepe sa umble carcalacul pe strazi?"Scriitoarea Aurora Cornu, prima sotie a lui Marin Preda, a incetat din viata. A fost cea care l-a convins sa publice "Morometii"Claudiu Manda, un vitezoman incurabil. Europarlamentarul PSD, lasat fara permis de trei ori intr-un singur an din cauza vitezeiDrama ascunsa a celei mai frumoase prezentatoare de la Pro TV"Au incercat sa ma faca, dar au fost faultati". Cum au incercat hotii sa-l scoata din combinatie la furtul masinii lui Gigi Becali pe Sandu Geamanu, unul dintre cei mai temuti interlopi
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă