Profesorii nu vor intra în grevă generală pe 10 ianuarie, anunță președintele FSLI: Pentru o asemenea acțiune este nevoie de mobilizare, iar oamenii au fost în concediu / În decembrie un sondaj arăta că 67,5% dintre respondenți sunțin declanșarea grevei generale pe 10 ianuarie 2022

3 săptămâni in urmă 61

https://cdn.edupedu.ro/wp-content/uploads/2021/10/agerpres_10511744-e1640070071603.jpeg
Profesorii nu vor intra în grevă generală pe 10 ianuarie, anunță președintele FSLI, Simion Hăncescu, citat de educatieprivata.ro. Liderul sindical susține că vrea să continue negocierile cu Guvernul și că pentru greva generală e nevoie de mobilizare, lucru care nu se poate face acum fiindcă „oamenii au fost în concediu în ultima perioadă”.

„Nu va începe greva generală pe 10 ianuarie, pentru că pentru o asemenea acțiune este nevoie de mobilizare, iar oamenii au fost în concediu, în ultima perioadă. Noi vrem să continuăm dialogul cu Guvernul, însă, ne-am dori să nu ne mai trateze cu indiferență. Așadar, nu va fi grevă generală pe 10 ianuarie, însă aceasta  e tendința. Ne îndreptăm spre o grevă generală, dar, în acest moment, nu știm când va începe”.

Reamintim că sindicatele profesorilor au declașat protestele de stradă la finalul anului trecut, nemulțumiți de faptul că Guvernul a amânat din nou aplicatea Legii 153/2017 prin care ar fi trebuit să primească încă de acum doi ani 16% creștere salarială. Potrivit sindicatelor, de la 1 ianuarie s-a acordat doar o creștere de 4%, aproximată la 65 de lei net pe lună.

Reamintim că peste 32.000 de angajați din învățământ au răspuns unui chestionar în luna decembrie, iar rezultatele comunicate de federațiile sindicale au fost:

  • 77,8% dintre respondenți erau de acord cu „prorogarea“ încheierii situației școlare pe semestrul I;
  • 67,5% dintre respondenți sunțin declanșarea grevei generale, începând cu 10 ianuarie 2022;
  • 40,8% dintre respondenți se gândesc să-și schimbe locul de muncă și să se angajeze în alt domeniu;

În învățământ lucrează circa 300.000 de persoane.

Simion Hăncescu / Foto: Simion Mechno – Agerpres Foto

Articolul Profesorii nu vor intra în grevă generală pe 10 ianuarie, anunță președintele FSLI: Pentru o asemenea acțiune este nevoie de mobilizare, iar oamenii au fost în concediu / În decembrie un sondaj arăta că 67,5% dintre respondenți sunțin declanșarea grevei generale pe 10 ianuarie 2022 apare prima dată în Edupedu.ro.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă