Profesoară din Iași, la spital, după ce un elev a folosit un spray lacrimogen în clasă. Adolescentul e cercetat de poliție

3 săptămâni in urmă 6


Un elev de clasa a IX-a de la Liceul cu Program Sportiv Iaşi este cercetat de Poliţie, după ce a pulverizat un spray iritant-lacrimogen în sala de curs, iar un cadru didactic a avut nevoie de îngrijiri medicale.


Potrivit unui comunicat al IPJ Iași, incidentul s-a petrecut miercuri, 10 noiembrie, în jurul orei 10.30. Autoritățile au fost alertate prin apel la 112.


„Din primele verificări a rezultat că un elev ar fi pulverizat pe fereastră spray iritant-lacrimogen, iar vântul ar fi adus vapori şi în sala de clasă. Profesoara a fost transportată la spital. Verificările continuă”, a declarat Anca Vîjiac, purtătoarea de cuvânt al poliției județene.


Ilie Gheorghică, directorul liceului, e explicat că profesoara a sesizat conducerea şcolii în privinţa incidentului, iar elevul a fost identificat și și a recunoscut fapta.


Elevul și-a recunoscut fapta


„Doamna profesoară a venit la conducerea şcolii şi ne-a anunţat că în clasa respectivă se simte un miros înţepător. Ne-am deplasat acolo şi se simţea acel miros. Am discutat cu copiii, iar cel care a folosit acel spray a recunoscut. Cadrul didactic nu se simţea prea bine şi am apelat la serviciul de ambulanţă, care a venit şi a acordat control de specialitate. Au venit şi reprezentanţii de la Secţia de Poliţie nr. 2, care au preluat cazul şi urmează să facă cercetare disciplinară. Noi, la nivelul şcolii, vom constitui o comisie să cercetăm evenimentul şi să luăm măsurile legale în vigoare”, a precizat prof. Ilie Gheorghiță, pentru Ziarul de Iași.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă