Producătorii de bere din Germania cer ajutor de stat. Berarii, fortați să arunce băutura din cauza pandemiei de COVID

3 zile in urmă 14

Restricțiile impuse de pandemia de COVID și anularea celebrul Oktoberfest de la Munchen au afectat consumul de bere din Germania. În acest sens, berarii au cerut sprijin financiar autorităților, după ce au fost forțați să arunce berea nevândută, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Autorităţile de la Berlin au acordat sprijin financiar barurilor şi pub-urilor, care sunt închise de luni de zile, dar nu şi berarilor.

Pentru asta, berarii au cerut Guvernului german să le acorde și lor sprijin conform programelor menite să ajute industria să-şi revină în urma crizei.

Aproximativ 300 de producători de bere, inclusiv Carlsberg Germania, Bitburger Braugruppe, Krombacher şi Paulaner Brauerei au semnat o scrisoare adresată guvernului pentru a primi sprijin financiar.

De la o săptămână la alta, din ce în ce mai mulţi fabricanţi de bere, pub-urile deţinute de berari şi angrosiştii se confruntă cu dificultăţi financiare în creştere, fără să aibă vreo vină, fiind ameninţaţi cu insolvenţa (…) stocuri de milioane de euro au fost aruncate

Scrisoarea deschisă semnată de cei 300 de producători de bere din Germania:

Cifrele oficiale publicate luna aceasta de Oficiul federal de statistică (Destatis) arată că, în 2020, vânzările de bere s-au situat la nivelul scăzut record de 8,7 miliarde de litri, cu 5,5% mai puţin decât în 2019.

Cifra se referă la berea vândută de facilităţile pentru producţia şi depozitarea de bere din Germania şi nu include berea fără alcool sau berea importată din afara Uniunii Europene.

Pe plan intern, vânzările de bere au scăzut cu 5,5% anul trecut, iar cele către alte ţări din UE au înregistrat un declin de 13,1%.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă