Producator filmului "Shakespeare in Love", aflat in inchisoare, a depus contestatie cu privire la acuzatiile de agresiune sexuala si viol

1 lună in urmă 9

Harvey Weinstein a formulat luni contestatie privind condamnarea sa pentru agresiune sexuala si viol, argumentand ca judecatorul a facut multe erori care au dus la un proces trucat, scrie Variety.

Avocatul lui Weinstein, Barry Kamins, a sustinut ca judecatorul trebuia sa excluda juratul 11, precizand ca aceasta nu a fost impartiala deoarece scrisese un roman care implica exploatarea sexuala de catre barbati mai in varsta.

Kamins a sustinut, de asemenea, ca judecatorul James Burke a exclus in mod necorespunzator marturia care ar fi putut sa-i fie de ajutor lui Weinstein. El a contestat si decizia lui Burke de a permite din partea a trei femei sa depuna marturie despre agresiuni sexuale de care nu este invinuit Weinstein.

Weinstein, 69 de ani, a fost condamnat in februarie 2020 pentru doua capete de acuzare: viol de gradul trei si agresiune sexuala de gradul I. Juratii l-au achitat de alte doua invinuiri grave privind "agresiune sexuala".

Fostul producator ispaseste o pedeapsa de 23 de ani de inchisoare intr-o inchisoare de stat din apropiere de Buffalo, New York. Daca condamnarea sa nu va fi anulata, el ar putea fi eliberat conditionat cel mai devreme in noiembrie 2039.

Harvey Weinstein, producator al unor filme ca "Pulp Fiction", "Shakespeare in Love" si "Sin City", este, de la inceputul miscarii #MeToo, primul barbat acuzat de abuz sexual care este implicat intr-un proces penal si care este condamnat.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă