Procurorul general din New York a intentat un proces civil împotriva lui Trump și a familiei sale: „Și-a umflat în mod fals averea netă cu miliarde de dolari pentru a se îmbogăți pe nedrept și pentru a înșela sistemul”

4 zile in urmă 17

Procurorul general al statului New York a intentat un proces civil împotriva lui Donald Trump și a membrilor familiei sale, punctul culminant al unei investigații de ani de zile privind practicile financiare ale Organizației Trump, relatează The Guardian.

Letitia James a anunțat miercuri, la New York, intentarea procesului.

Într-un comunicat, procurorul general a precizat că procesul a fost intentat „împotriva lui Donald Trump, a Organizației Trump, a conducerii superioare și a entităților implicate pentru că s-au angajat în ani de zile în fraude financiare pentru a obține o serie de beneficii economice.

„Procesul susține că Donald Trump, cu ajutorul copiilor săi Donald Trump Jr, Ivanka Trump și Eric Trump, precum și al cadrelor de conducere ale Organizației Trump, și-a umflat în mod fals averea netă cu miliarde de dolari pentru a determina băncile să împrumute bani Organizației Trump în condiții mai favorabile decât ar fi fost disponibile pentru companie, pentru a satisface clauzele continue ale împrumuturilor, pentru a determina asigurătorii să ofere acoperire de asigurare pentru limite mai mari și prime mai mici și pentru a obține beneficii fiscale, printre altele”.

Trump, Donald Trump Jr, Ivanka Trump și Eric Trump au depus mărturie în timpul anchetei de stat.

Anunțând procesul, James a declarat: „Plângerea demonstrează că Donald Trump și-a umflat în mod fals averea netă cu miliarde de dolari pentru a se îmbogăți pe nedrept și pentru a înșela sistemul, înșelându-ne astfel pe toți. El a făcut acest lucru cu ajutorul celorlalți inculpați”.

Fostul director financiar al Trump Organization, Allen Weisselberg, și controlorul Trump Organization, Jeffrey McConney, au fost, de asemenea, citați.

James a mai spus că anchetatorii cred că „comportamentul invocat în această acțiune încalcă, de asemenea, legislația penală federală, inclusiv emiterea de declarații false către instituții financiare și fraudă bancară”.

Ea a spus: „Trimitem aceste încălcări penale pe care le-am descoperit către procurorul Statelor Unite pentru districtul sudic din New York și către Serviciul de venituri interne”.

Înainte de anunțul lui James, Bloomberg News a relatat că „membri ai cercului intim al lui Trump” se așteptau la acest proces, unul dintre ei caracterizându-l ca fiind „o oportunitate de strângere de fonduri pentru James, o democrată care urmează să fie realeasă în noiembrie”.

Trump a acuzat-o în mod constant pe James că este motivată politic. De asemenea, el a mai susținut că procurorul general, care este de culoare, este rasist.

Citește și...

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă