Procurorul Bogdan Licu a câștigat în instanță dreptul de a renunța la titlul de doctor obținut cu o teză suspectată de plagiat

3 săptămâni in urmă 36


Bogdan Licu, prim-adjunctul procurorului general al României, a obţinut la Înalta Curte de Casaţie Justiţie revocarea benevolă a titlului de doctor, iar instanţa a obligat Ministerul Educaţiei să emită ordinul prin care să ia act de renunţare, a informat news.ro. Jurnalista Emilia Şercan, care a scris repetat despre plagiatul procurorului Bogdan Licu, a transmis apoi „felicitări” ironice ministrului Educației, CNATDCU și președintelui Iohannis.


„Admite recursul formulat de reclamantul Licu Dimitrie Bogdan împotriva sentinţei civile nr. 2286 din 18 septembrie 2019 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal. Casează în parte sentinţa şi rejudecând: Admite în parte acţiunea reclamantului. Obligă pârâtul Ministerul Educaţiei Naţionale să emită ordinul de revocare prin care să ia act de renunţarea reclamantului la titlul ştiinţific de doctor acordat prin Ordinul Ministrului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului nr. 6468 din 7 decembrie 2011”, se arată în decizia pronunţată joi, 4 noiembrie, de către ÎCCJ.


Emilia Șercan, felicitări ironice după decizia instanței


Jurnalista Emilia Şercan l-a ironizat pe ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu, cel aflat la originea actului normativ care permitea renunţarea benevolă la titlul academic, fără să-i menționeze numele.


„Imense felicitări, domnule dublu academician! Ați reușit! V-ați desăvârșit opera de călcare în picioare a integrității academice, ați reușit să faceți din plagiat noua normă de validare în viața academică și publică”, a scris Șercan pe Facebook.


Jurnalista l-a „felicitat” și pe președintele Klaus Iohannis, „care a găsit normal să-l susțină pe dublul academician pentru funcția de ministru al Educației, făcându-l responsabil de implementarea proiectului „România Educată” – ah, ce bune sunt aceste ghilimele puse pe mărețul proiect –, dar și de emiterea unei noi legi a educației”.


În august 2015, jurnalista Emilia Şercan a scris că Bogdan Licu şi-a plagiat teza de doctorat, coordonatorul lucrării sale fiind Gabriel Oprea. Bogdan Licu şi-a susţinut teza de doctorat în 2011, la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazu”, instituţie aflată în subordinea Serviciului Român de Informaţii.


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă