Procurorii l-au trimis în judecată pe fostul şef al Poliţiei Locale Oradea, acuzat că a încercat să-şi ucidă soţia

1 lună in urmă 1

Paul Kövér, fost şef al Poliţiei Locale Oradea, a fost trimis în judecată, vineri, 29 ianuarie, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, care au terminat ancheta în mai puţin de trei săptămâni de la atacul pe care bărbatul l-a comis asupra fostei sale soţii, informează Bihoreanul.

Paul Kövér a fost arestat preventiv pe 12 ianuarie, după ce, pe 10 ianuarie, a încercat să-şi ucidă fosta soţie. Fostul șef adjunct al Poliției Locale din Oradea a fost surprins de camerele de supraveghere când o înjunghie pe femeie.

Înainte de a o ataca, Kövér a ţinut-o pe femeie sechestrată câteva ore într-un apartament, unde a chemat-o sub pretextul că are nevoie de ajutor la programarea unei maşini de spălat.

Iniţial, procuroarea Bianca Vulcan, cea care a coordonat ancheta în caz, l-a inculpat pe Kövér pentru omor, încadrare juridică schimbată apoi în tentativă de omor calificat, pedepsită mult mai aspru.

Omorul calificat se pedepseşte cu închisoare de la 15 la 25 de ani, în timp ce pentru omor Codul penal prevede detenţie între 10 şi 20 ani. Pentru tentativă, limitele pedepselor se reduc la jumătate.

Foto: Bihoreanul

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă