Procurorii DNA trec Prutul. Mariana Alexandru evaluează activitatea procurorului general anchetat din Republica Moldova

4 zile in urmă 8

Marti, 23 Noiembrie 2021, ora 11:56

161 citiri

Procurorii DNA trec Prutul. Mariana Alexandru evaluează activitatea procurorului general anchetat din Republica Moldova

Procurorul general al Republicii Moldova este anchetat de o procuroare din România.

Mariana Alexandru, fostă procuroare a Direcției Naționale Anticorupție (DNA) din România, a fost desemnată membră din partea Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) în componența Comisiei de evaluare a performanțelor procurorului general suspendat Alexandr Stoianoglo, scrie zdg.md.

Acesta este cercetat pentru mai multe infracțiuni.

La 4 noiembrie, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu anunța că a transmis CSP o sesizare prin care a cerut inițierea procedurii de evaluare a lui Stoianoglo.

La 5 octombrie, în jurul orei 21:00, după trei ore de percheziții, Stoianoglo a fost escortat de mascați ai Serviciului de Informație și Securitate (SIS) din clădirea Procuraturii Generale.

Potrivit procurorului anticorupție Victor Furtuna șeful suspendat al PG este cercetat pentru abuzul de serviciu, corupere pasivă, fals în declarații, abuz în serviciu și depășirea atribuțiilor de serviciu.

Conform informațiilor obținute de ZdG, oficial, Stoianoglo este învinuit de săvârșirea a cinci infracțiuni penale în perioada anilor 2011 (atunci când deținea funcția de deputat) și 2021 (deținând funcția de procuror general).

Cine este Mariana Alexandru

A fost consiliera procurorului-șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT).

În 2015, fosta procuroare din România Mariana Alexandru a fost selectată de Delegaţia Uniunii Europene în urma mai multor demersuri ale Centrului Național Anticorupție (CNA), către misiunile diplomatice, de oferire a asistenţei în domeniul investigării infracţiunilor economico-financiare.

Citeste si:

Primul tur al alegerilor din Bălți, al doilea oraș al Republicii Moldova, câștigat detașat de candidata partidului milionarului fugar Ilan Șor

Primul tur din cadrul alegerilor locale de duminică, 21 noiembrie, pentru funcția de primar al municipiului Bălți a fost câștigat de Marina Tauber, candidatul din partea partidului...

”Fermele de criptomonede” din Transnistria, investigate de serviciile secrete din Republica Moldova

Serviciile secrete din Republica Moldova recunosc existența „fermelor de criptomonede”, care se dezvoltă în Transnistria încă „din perioada incipientă” și au alertat autoritățile...

DigiSport.ro

ObservatorNews.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă