Procurorii din regiunea italiană Piemont au pus sechestru pe un lot de 393.600 de doze de vaccin de la AstraZeneca, după moartea unui profesor

1 lună in urmă 1

De Andreea Anghel.
Publicat: 15.03.2021, 18:45.
Actualizat: 15.03.2021, 18:51

Procurorii din regiunea italiană Piemont au dispus sechestrarea unui lot de 393.600 de doze de vaccin de la AstraZeneca. Decizia a venit în urma decesului unui profesor căruia i-a fost administrat o doză din respectivul lot.

Un profesor a decedat în weekend, la scurt timp după ce a primit vaccinul

Procurorii din regiunea italiană Piemont au dispus sechestrarea unui lot de 393.600 de doze de vaccin de la AstraZeneca

Profimedia Images

Procurorii din Piemont au pus sechestru pe un lot din vaccinul AstraZeneca Un profesor a decedat în weekend, la scurt timp după ce a primit vaccinul

Procurorii din regiunea Piemont, din nordul Italiei, au declarat luni că au confiscat un lot de 393.600 de doze din vaccinul AstraZeneca, după moartea unui om. Acesta a decedat la doar câteva ore după ce a primit injecţia. Mişcarea reprezintă o altă lovitură dată imaginii vaccinului AstraZeneca.

Duminică, guvernul regional din Piemont a suspendat utilizarea lotului ABV5811, după ce Sandro Tognatti, un profesor de muzică în vârstă de 57 de ani s-a îmbolnăvit și a murit în circumstanțe care nu au fost încă clarificate.

Italia suspendase administrarea vaccinului AstraZeneca în regiunea Piemont, după moartea bărbatului

Magistrații din Sicilia au ordonat sechestrarea unui lot separat de vaccin AstraZeneca săptămâna trecută, după moartea bruscă a doi bărbați care fuseseră recent inoculați, potrivit reuters.com.

Tognatti a fost vaccinat sâmbătă după-amiază, a declarat soția sa ziarelor italiene. A făcut temperatură mare în timpul nopții și s-a simțit din nou rău duminică dimineață. A fost chemată o ambulanță, dar a murit la scurt timp după aceea.

''Prin urmare, este important să ne asigurăm că administrarea continuă a medicamentului în toată țara nu duce la consecințe suplimentare (dăunătoare sau fatale), până când nu suntem absolut siguri că moartea lui Tognatti nu poate fi atribuită inoculării'', a declarat procurorul Teresa Angela Camelio într-o declarație.

Mai multe ţări au suspendat vaccinările cu serul de la AstraZeneca, printre care şi Italia, pe fondul unor rapoarte privind apariţia unor cheaguri de sânge la unele persoane care au primit recent acest vaccin.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

astrazeneca vaccin covid abv5811 sechestru procurori italia
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă