Procurorii au aflat ce a făcut Gheorghe Moroșan înainte de agresiunea de la Onești. Ei cer acum să fie arestat preventiv

1 lună in urmă 12

Procurorii din Bacău cer arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Gheorghe Moroșan, agresorul de la Onești. Anchetatorii au stabilit traseul acestuia înainte de sechestrarea celor doi muncitori și faptul că acesta a acționat premeditat.

În 5 martie, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău au pus în mișcare acţiunea penală faţă de Gheorghe Moroșan pentru omor calificat și cer acum arestarea preventivă a lui.

"Din probele administrate în cauză până în prezent, procurorii au stabilit în 1 martie, fiind anunţaţi în prealabil de o persoană că în fostul lor apartament se fac lucrări de renovare, Moroșan și soția lui au plecat de la domiciliul lor din comuna Bogdăneşti, județul Bacău, cu intenţia de a se răzbuna şi de a atrage atenţia asupra cauzei lor vizând situaţia juridică a acestui imobil.

Înainte de a ajunge la locaţia menţionată inculpatul M.G. s-a deplasat la un magazin din municipiul Oneşti, de unde în intervalul orar 11:26-11:29 a achiziţionat 10 coliere autoblocante, de culoare neagră, cu dimensiunea de 50 de cm fiecare, pe care avea să le folosească ulterior la imobilizarea victimelor. De asemenea, la plecarea de la domiciliul din Bogdăneşti, inculpatul a luat asupra sa un cuţit, iar după săvârşirea faptei reţinute în sarcina sa s-a constatat că în hanoracul cu care a fost îmbrăcat avea şi două recipiente spray piper", au stabilit procurorii.

Ajuns la locul faptei, acuzatul a intrat în apartament care nu avea ușa încuiată, și în care erau cei doi muncitori - P.D. şi I.S, care executau reparaţii la instalaţia electrică.

"Fiind înarmat cu un cuţit, inculpatul M.G. i-a ameninţat pe cei doi muncitori aflaţi în imobil şi a reuşit să le lege mâinile cu clemele din plastic achiziţionate cu puţin timp în urmă, lipsindu-i de libertate în mod ilegal. Inculpatul M.G. a încuiat uşa de acces în apartament, folosind cheile ce se aflau în yală iar ulterior a trecut la punerea în aplicare a planului său.

La ora 11:48:39, conform fişei de eveniment, inculpatul M.G. a sunat la numărul unic de urgenţă 112 unde a sesizat faptul că a privat de libertate două persoane şi a solicitat intervenţia echipajelor de poliţie.

Inculpatul M.G. a dus victimele într-unul din balcoanele locuinţei  şi timp de mai multe ore a purtat negocieri cu organele de poliţie direcţionate la locul evenimentelor, având asupra sa cuţitul şi ameninţând că îi va ucide pe cei doi dacă nu îi sunt îndeplinite toate solicitările. 

În jurul orei 17:00, în timp ce inculpatul M.G. se afla în continuare în balcon, în partea stângă a acestuia aflându-se victima P.D. iar în partea dreaptă victima I.S., ca urmare a unui gest de apărare efectuat de P.D., care l-a lovit cu piciorul pe inculpat, M.G. a început să îi agreseze pe cei doi cu arma albă avută asupra sa, cu lungimea lamei de 27 cm. După prima lovitură aplicată victimei P.D. în interiorul balconului, aceasta, victima I.S. şi inculpatul M.G. au părăsit balconul iar în interiorul apartamentului inculpatul a continuat să lovească în mod repetat cele două victime cu acel cuţit", spun procurorii.

Potrivit anchetatorilor, echipajele Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul I.P.J. Bacău aflate la fața locului au intervenit spărgând uşa de acces în imobil. În acele împrejurări au fost executate mai multe focuri de armă asupra inculpatului M.G. în vederea înlăturării stării de pericol, la momentul intervenţiei inculpatul având în continuare cuţitul în mână.

"După imobilizarea inculpatului M.G. personalul de pe echipajele de prim ajutor a intervenit în vederea acordării îngrijirilor medicale, atât celor două victime I.S. şi P.D. care prezentau plăgi înjunghiate dar şi agresorului care prezenta leziuni prin împuşcare", potrivit procurorilor.

Una dintre victime a fost transportată la Spitalul Municipal Oneşti, unde a decedat la scurt timp iar cealaltă a fost supusă manevrelor de resuscitare la faţa locului, însă fără rezultat, fiind declarat decesul.

Conform fişei de constatare preliminară medico-legală, cauzele decesului victimei P.D. sunt:

            - hemoragie externa;

            - secţiuni de vase femurale, tibiale, colodafragmatice;

            - plăgi înjunghiate multiple – loviri cu corp tăietor înţepător.

Conform fişei de constatare preliminară medico legală, cauzele decesului victimei I.S. sunt:

            - hemoragie internă;

            - plăgi pulmonare, hemotorax, hepato-diafragmatice;

            - plăgi înjunghiate multiple – loviri cu corp tăietor înţepător.

Gheorghe Moroșan a fost audiat vineri la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău, unde este internat.   

Citește și:

Primele imagini din apartamentul din Onești în care au fost uciși cei doi bărbați

Întrebările luării de ostatici din Onești. Cum a putut Gheorghe Moroșan să-și execute victimele așa de repede?

Editor : G.M.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă