Procesul lui Trump, ziua 3. Democrat: Știm cine a aprins fitilul în 6 ianuarie. Trump le-a spus insurgenților să vină la Capitoliu

1 săptămână in urmă 22

Dacă Donald Trump nu va fi condamnat, pregătiți-vă pentru noi violențe - astfel și-au încheiat procurorii democrați expunerea în a treia zi a procesului din Senatul SUA, în care fostul președinte este judecat pentru că ar fi instigat atacul asupra Capitoliului. De astăzi va fi rândul apărării să ia cuvântul. Va avea două zile să-și expună argumentele.

Deși democrații au prezentat faptele implacabil și au prezentat imagini care au arătat cât de aproape au fost protestatarii să pună mâna pe liderii Congresului și pe vicepreședintele Pence, Trump ar putea fi achitat. Fostul președinte pare să fi păstrat suficient spijin în rândul senatorilor pentru a evita condamnarea și interdicția de a mai ocupa vreodată vreo funcție publică.

Diana Degette, reprezentant democrat procuror: Știm cine a aprins fitilul în ziua de 6 ianuarie. Donald Trump le-a spus insurgenților să vină la Capitoliu și să oprească furtul. Iar ei au venit și au încercat să oprească certificarea alegerilor. Au venit pentru că el i-a chemat.

Donald Trump, 6 ianuarie 2021: Trebuie să-i chemați pe oamenii voștri la luptă pentru că nu vă veți lua țara înapoi dacă sunteți slabi. Trebuie să fiți puternici. Luptăm! Luptăm din răsputeri! Dacă nu luptați din răsputeri, nu veți mai avea o țară.

Jamie Raskin, șeful echipei acuzării: Această insurecție pro-Trump nu a venit din senin. L-am văzut pe Trump cum de luni de zile încuraja unele dintre cele mai periculoase grupuri extremiste ale Americii.

Joe Neguse, reprezentant democrat procuror: Cu umilință vă cerem să-l condamnați pe președintele Trump pentru un delict de care este în mod clar vinovat, pentru că dacă nu o veți face, dacă ne prefacem că toate acestea nu s-au întâmplat sau, mai rău, dacă le lăsăm fără răspuns, cine poate spune că nu se va întâmpla din nou?

Editor : Monica Bonea

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă