„Procesul” lui Rednic » Șefii lui Dinamo justifică mazilirea antrenorului în 5 puncte: „Și-a dat cu stângul în dreptul. Nu mai putea interacționa cu jucătorii”

3 săptămâni in urmă 21

Articol de - Publicat luni, 27 decembrie 2021, 19:27 / Actualizat luni, 27 decembrie 2021 19:41

Mircea Rednic (59 de ani) și-a încheiat al 5-lea mandat la Dinamo, fiind mazilit de administratorul special Iuliu Mureșan. Au fost cauze multiple ce au condus la acest deznodământ, care a scindat suflarea dinamovistă, din nou, și-a contribuit la plecări în masă din rândul membrilor programului socios DDB.

Oficialii clubului au evitat să scoată „artileria grea” și să explice fanilor detaliile ce au dus la demiterea antrenorului. Totuși, sursele din cadrul grupării și reprezentanții lui Dinamo au precizat pentru GSP care au fost capetele de acuzare la adresa tehnicianului ce-a adus ultimul titlu în Ștefan cel Mare.

Cine pe cine salvează? 5 lucruri inedite despre noul mandat al lui Stoican la Dinamo

DINAMO

Cine pe cine salvează? 5 lucruri inedite despre noul mandat al lui Stoican la Dinamo

Cele 5 motive care au dus la demiterea lui Mircea Rednic de la Dinamo 

1. Lipsa rezultatelor. Rednic nu a reușit să redreseze echipa, a obținut doar 6 puncte în 12 meciuri, și roș-albii au fost eliminați din Cupa României.

2. Dezbinarea din cadrul lotului. „S-a ajuns la concluzia că nu mai poate conviețui cu fotbaliștii, i-a criticat și disperat pe majoritatea, inclusiv pe cei pentru care el a insistat. Conducerea a strâns date concrete și când a tras linie s-a observat că nu mai putea interacționa cu jucătorii, că nu se mai bucura de încrederea grupului. 

În ciuda notificărilor repetate, oficialii s-au speriat când au văzut că Rednic voia să dea afară 19 jucători”, au explicat reprezentanții grupării.

3. Situație conflictuală. „S-a certat cu toți jucătorii, iar Iliev a plecat fiindcă nu mai rezista psihic. Plamen a acuzat că tocmai antrenorul i-a spus să iasă pe centrări, pentru ca apoi să-i reproșeze public detaliul. Plus cu Sorescu, Torje, Matei, Filip și ceilalți. Pe Rici Grigore l-a făcut praf, dar a zis că n-are nevoie de el, să plece liber.

Dar Dinamo în insolvență nu poate renunța liber la oricine, fiindcă administratorul poate fi acuzat de fărădelegi și-și riscă libertatea. Pe Sorescu nici măcar nu l-a trimis la echipa a doua, a zis să se ducă acasă. Însă Deian este un activ vandabil, ce facem, îi scădem prețul după cheremul oricui?! 

La un moment dat, Rednic a arătat că-și dă cu stângul în dreptul și nu mai credea absolut nimeni că poate s-o scoată la capăt cu Dinamo”.

8.000 de euroera salariul lunar al lui Rednic în ultimul mandat la Dinamo

4. Disponibilizări în masă, nejustificate. „Antrenorul a primit un dosar de notificări. Foarte multe din partea administratorilor, judiciari și speciali. I s-a transmis clar că Dinamo este un club în insolvență și oamenii puși la administrarea lui Dinamo nu sunt acolo să devalizeze clubului sau să riște pușcăria, prin anumite decizii, ci să restabilească situația. Pentru orice reziliere, trebuie o motivare legală. 

Situația a devenit clară când i-a oferit lui Iuliu Mureșan o listă cu 19 jucători ce i-ar fi dorit plecați, doar că acesta nici nu i-a mai trimis-o administratorului judiciar, Răzvan Zăvăleanu. «Nu are rost să i-o trimit, pentru că nu vor pleca niciodată atâția», a reacționat Mureșan. Rednic a fost înștiințat că trebuie să trimită referate pentru orice nemulțumire, doar că nu a făcut-o niciodată”, au mărturisit surse apropiate clubului.

5. Lipsa încrederii: „Înaintea ultimelor trei etape, la ședință, a promis 5 puncte în aceste meciuri, a reușit doar 3 cu Chindia, pierzând cu Mioveni și cu Farul”. I s-a transmis clar lui Rednic că are ultima șansă: „E vorba de Dinamo, nu de persoane. Oricare dintre cei din club dacă nu-și dovedește utilitatea, timpul nu are răbdare, își face bagajele și pleacă!”

75.000 euroa fost suplimentarea bugetului pentru ultima parte a sezonului

VIDEO » Mircea Lucescu: „Nu știu dacă Dinamo se salvează”

Citește mai multe știri despre Dinamo: 

Varianta „Sorescu la FCSB” a picat definitiv: „Cheltuială nejustificată”

Noi acuzaţii la adresa boardului DDB » Un fost căpitan dezvăluie: „Nu toți au decis în avantajul lui Dinamo!”

Playtech: Ce PENSIE avea Victor Socaciu la cei 68 de ani ai săi. Rămăsese fără o mare parte din venituri (exclusiv)


Citeşte Articolul Întreg pe Sursă