Procesul lui Novak Djokovic. Sârbul, eliberat momentan din hotelul refugiaților LIVE

1 săptămână in urmă 20

UPDATE

. Termenul limită pentru deportarea lui Djokovic era or locală 16:00 (07:00, ora României), dar judecătorul Kelly l-a amânat mai întâi cu o jumătate de oră. Datorită noii amânări, acel termen a fost mutat până la ora 11.00.

ȘTIREA INIȚIALĂ. Procesul lui Novak Djokovic. Sârbul, eliberat momentan din hotelul refugiaților! Prima parte a procesului în care este implicat Djokovic s-a terminat.

Procesul lui Novak Djokovic. Sârbul, eliberat momentan din hotelul refugiaților LIVE

Apărătorii liderului mondial au început prin a susține că polițiștii de frontieră nu l-au notificat pe Djokovic în mod adecvat despre intenția lor de a-i anula viza. Conform acestora, înainte de a anula o viză, legea australiană privind migrația specifică că oficialii trebuie să notifice intenția lor și să acorde suficient timp celor implicați pentru a răspunde în mod corespunzător. Avocații lui Djokovic au încearcat să argumenteze că oficialii nu au urmat corect acest proces.

AUSTRALIAN OPEN
PROCESUL LUI DJOKOVIC, LIVE TEXT! TOATE INFORMAȚIILE DESPRE CE SE ÎNTÂMPLĂ ÎN AUSTRALIA
PESTE O ORĂ
Citește și:
DJOKOVIC AR PUTEA RATA AUSTRALIAN OPEN CHIAR DACĂ VA CÂȘTIGA PROCESUL! ANUNȚUL PRESEI DE LA ANTIPOZI
GUVERNUL AUSTRALIAN NU-I DĂ NICIO ȘANSĂ LUI DJOKOVIC! ANUNȚUL FĂCUT ÎNAINTE DE PROCESUL DIN ACEASTĂ NOAPTE
DJOKOVIC A CÂȘTIGAT O PRIMĂ BĂTĂLIE DIN PROCESUL DIN AUSTRALIA
Avocatul lui Djokovic a menționat că liderul mondial nu a fost tratat corespunzător după aterizarea la Melbourne. Sârbul le-ar fi transmis autorităților, imediat după declanșarea scandalului, că nu ar fi mers niciodată în Australia dacă ar fi știut că nu are acest drept.
Judecătorul a studiat atent stenogramele discuției pe care Djokovic a avut-o cu polițiștii de frontieră, din care reiese că Djokovic a respectat întru totul indicațiile primite, deși i s-a confiscat telefonul și nu a fost lăsat o perioadă să comunice cu reprezentanții săi.

Citeşte şi  Djokovic, proces LIVE VIDEO. Liderul mondial al tenisului află dacă va putea juca la Australian Open sau va fi expulzat

Avocatul jucătorului i-a explicat judecătorului că acesta s-a oferit în mod repetat să ofere mai multe dovezi pentru a susține scutirea sa medicală dacă i se permite să vorbească la telefon cu avocații. Nu i s-a dat această oportunitate și între timp viza i-a fost anulată.
Judecătorul a părut că a fost receptiv la acest argument, conform căruia Djokovic nu a avut timp suficient să se sfătuiască cu specialiști înainte ca viza să-i fie anulată. Avocatul său susține că dacă acest lucru s-ar fi întâmplat, nu s-ar fi ajuns în situația dată, întrucât s-ar fi putut aduce mult mai multe dovezi care să ateste că tenismenul are dreptul să intre în Australia.
Mai mult, judecătorul a avut la un moment dat o replică retorică, întrebându-se pe sine însuși ce ar fi putut face Djokovic pentru a nu ajunge într-o asemenea situație.
„Odată ce o persoană a sosit în țară, după ce un medic eminamente calificat i-a oferit solicitantului o scutire medicală… Mă întrem ce putea face omul ăsta (n.r. – Novak Djokovic) mai mult!?”, a spus judecătorul.
Ulterior, reprezentanții lui Djokovic au mai câștigat o bătălie din întreg „războiul”. Judecătorul Kelly i-a permis sârbului să părăsească hotelul în care a stat în ultimele zile și să se mute într-o locație specificată de avocatul său pentru ca el să poată urmări audierea. Locația unde va fi mutat Djokovic nu a fost menționată.
Așadar, Djokovic pare că a ieșit în câștig după prima parte a procesului, dar până la izbânda finală mai e cale lungă. Urmează că reprezentanții guvernului australian să-și susțină punctul de vedere și abia apoi judecătorul va lua o decizie.
Eurosport.ro vă va ține la curent pe tot parcursul zilei cu toate informațiile importante din cadrul celui mai mediatizat eveniment al începutului de an.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă