Procesul lui Novak Djokovic cu statul australian e în plină desfășurare la Melbourne. Va fi sau nu expulzat? Ce-au spus avocații tenismenului LIVE VIDEO

1 săptămână in urmă 18

Luni, 10 Ianuarie 2022, ora 07:24

267 citiri

Procesul lui Novak Djokovic cu statul australian e în plină desfășurare la Melbourne. Va fi sau nu expulzat? Ce-au spus avocații tenismenului LIVE VIDEO

Audierea în cazul apelului formulat de Novak Djokovic la decizia de anulare a vizei de intrare în Australia e în plină desfășurare la Melbourne. Numărul 1 mondial urmează să afle dacă poate rămâne în Australia sau revine în Europa.

Avocatul lui Djokovic, Nicholas Woods, l-a acuzat pe delegatul guvernului australian de "o lipsă totală de probe" atunci când li s-a cerut să explice de ce există motive pentru anularea vizei.

Woods a spus că descrierea că "toate şi numai” dovezile anterioare expuse au stat la baza deciziei înseamnă că orice problemă din probele anterioare poate invalida decizia finală.

Wood spune că, în conformitate cu cerinţele privind cererea de viză, DjokovicI a făcut o declaraţie de scutire medicală de la vaccinare, aşa cum i se cerea şi nu era obligat să furnizeze dovezile pentru acea scutire medicală. El a spus că este evident fals să se sugereze că sunt necesare dovezi medicale.

Dar el a menţionat că Djokovic a furnizat în cele din urmă acele dovezi.

Avocaţii liderului mondial mai susţin că Djokovici nu a fost informat din timp că viza îi este anulată şi că, în conformitate cu legea migraţiei, ar fi trebuit să ştie acest lucru, pentru a se putea apăra.

Nicholas Wood spune că dovezile medicale pentru scutirea lui Novak Djokovici au fost trimise înainte de a zbura în Australia pentru Australian Open.

El spune că "în mod evident nu este cazul” că a încălcat regulile de biosecuritate şi "orice concluzie contrară este eronată".

"Domnul Djokovic a furnizat dovezi, atât înainte de îmbarcare, cât şi după sosirea la Tullamarine”, a spus el.

"La 4 dimineaţa, i s-a cerut să-şi închidă telefonul, ceea ce a făcut, a spus el. O mare parte a nopţii, între miezul nopţii şi 7.42 a.m. - când viza i-a fost efectiv anulată - nu a putut comunica. Apoi i-a exprimat delegatului acest lucru: " Dacă mi-aţi putea acorda suficient timp atunci când cei de la Tennis Australia şi agentul meu se vor trezi, voi putea comunica cu ei prin telefon, ceea ce ne-ar permite să vă oferim tot ce doriţi", se arată în pledoaria avocaţilor.

Judecătorul Anthony Kelly a fost de acord cu avocaţii lui Djokovici şi a spus că sârbul a primit scutire medicală de la două entităţi medicale diferite din Australia.

"Ce putea să facă mai mult acest om? ", a spus Kelly. '

Avocatul Guvernului australian, Christopher Tran, a afirmat că vameşii nu au avut nicio intenţie să pună presiune pe Djokovici, însă judecătorul Kelly a afirmat că dovezile sugerează că liderul ATP s-ar fi putut simţi sub presiune.

Prima parte a audierilor s-a încheiat şi va continua în cursul dimineții de luni cu pledoaria acuzării.

Citeste si:

Ultimele detalii din procesul lui Djokovic cu autoritățile australiene. Avocații statului bănuiesc care va fi decizia finală

Guvernul australian subliniază duminică faptul că numărul 1 mondial Novak Djokovici "nu este vaccinat împotriva Covid-19" şi consideră că apelul său pentru a rămâne în ţară este...

Probleme tehnice la procesul lui Djokovic cu Australia. Primele imagini din sala de judecată. Ce au spus avocații tenismenului la tribunal

Procesul lui Djokovic cu Australia a început cu întârziere din cauza unor probleme tehnice. Serverul care a fost pus la dispoziție de judecători a fost supraîncărcat și la ora...

DigiSport.ro

TelekomSport.ro

DigiSport.ro

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă