Procesul lui George Floyd: Iubita acestuia, chestionată de avocatul apărării în legătură cu consumul lor de droguri

1 săptămână in urmă 2

Avocatul polițistului Derek Chauvin, acuzat de asasinarea lui George Floyd, a început joi să-și construiască apărarea, întrebând-o pe prietena afro-americanului pe larg despre faptul dacă ei consumau droguri sau opiacee și ce tipuri de droguri foloseau și de unde le procurau, potrivit AFP.

După trei zile de mărturii înfricoșătoare pentru ofițerul de poliție, avocatul său Eric Nelson a luat o poziție mai agresivă împotriva lui Courteney Ross, o femeie albă de 45 de ani care a avut o relație intimă cu George Floyd din 2017 până la moartea lui.

Avocatul său spune că nu procedura aplicată de polițist a provocat moartea lui George Floyd, ci că acesta ar fi murit din cauza unei supradoze de fentanil, combinată cu probleme de sănătate. Autopsia oficială a găsit urme ale acestui puternic opioid sintetic în corpul victimei, dar a identificat „compresia gâtului” ca fiind cauza morții.

Experții medicali vor fi convocați să discute în fața juraților, dar începând de joi, Eric Nelson a căutat să adune elemente care merg în direcția tezei sale în timpul interogatoriului lui Ross.

Procuratura a încercat să recâștige teren, făcându-o să vorbească despre relația lor. Foarte emoționată, această, mamă a doi copii, l-a înfățișat pe Floyd ca pe un bărbat „plin de energie”, „blând” cu care viața era „o aventură”.

În ceea ce privește consumul lor de droguri, "este o poveste clasică a persoanelor care devin dependente de opiacee, deoarece suferă de dureri cronice. El avea dureri de spate ...", a explicat ea procurorului.

Me Nelson a intrat apoi în joc, atacându-o cu întrebări despre natura drogurilor consumate, efectele anumitor pastile, sursele de aprovizionare ale acestora și o internare în spital a lui George Floyd la începutul lunii martie pentru supradozaj.

El a subliniat, de asemenea, că au cumpărat uneori droguri de la cei doi oameni care erau cu George Floyd în momentul morții sale. Unul dintre ei, Morries Hall, a depus joi un apel pentru a evita să depună mărturie la proces.

Strategia lui Nelson a stârnit furia familiei Floyd care a denunțat „o tactică ușoară atunci când faptele sunt împotriva ta”.

„Zeci de mii de americani se luptă cu auto-medicarea și dependența de opioide și sunt tratați cu demnitate, respect și sprijin, nu brutal”, au scris avocații lor într-o declarație, spunând că sunt încrezători în capacitatea juraților de a aprecia corect faptele.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă