Procesul în cazul apelului formulat de Novak Djokovic pentru anularea vizei are loc luni, la Melbourne

1 săptămână in urmă 16

Audierile în cazul vizei anulate a lui Novak Djokovic au început luni dimineaţă, 10 ianuarie, la Melbourne, la ora 1.30. Judecătorul urmează să decidă dacă liderul ATP poate rămâne în Australia pentru a participa la turneul Australian Open sau nu. Nevaccinat, Djokovic nu este prezent la proces, care are loc online, relatează CNN.

Avocații sportivului au transmis că este „o lipsă totală de probe” și au cerut explicații pentru anularea vizei numărului 1 mondial în tenis.

Avocații lui Djokovic au mai susținut în procesul care a început la ora 1.30 că Departamentul Afacerilor Interne a transmis într-un e-mail faptul că sportivul a îndeplinit cerințele pentru a merge „fără carantină” în Australia, iar acest lucru a „dat impresia” că lui Djokovic i s-a aprobat intrarea în țară.

Guvernul a spus că Djokovic a greșit crezând că poate intra în țară și că infecția cu COVID nu echivalează cu un motiv medical pentru care să nu fie vaccinat.

Totodată, judecătorul a spus că Djokovic este posibil să fi fost intimidat sau supus unei presiuni pe aeroport, când a fost interogat de autorități, chiar dacă aceasta nu a fost intenția acestora.

Protestatarii, în fața centrului de detenție temporară în care este plasat Djokovic

Mai mulți demonstranți sunt adunați lângă parcarea Hotelului Park, unde se află liderul ATP, și au în mâini pancarte prin care protestează împotriva sistemului australian de detenție și cer ca lui Djokovic să îi fie permisă participarea la Australian Open.

Numeroase forțe de ordine sunt de asemenea prezente la fața locului.

Instanța a transmis că i-a permis lui Djokovic să părăsească hotelul și să fie mutat într-o locație confidențială pentru a urmări audierea online, apoi să fie dus înapoi la hotel după încheierea procedurilor.

Interogat 9 ore pe aeroport, la sosirea în Australia

Djokovic a fost testat pozitiv la COVID-19 pe 16 decembrie 2021. Apoi, a primit o scutire medicală de la Tennis Australia pe 30 decembrie, potrivit documentelor instanței.

Pe 5 ianuarie, Djokovic a fost interogat nouă ore pe aeroport, pentru ca la final viza lui să fie respinsă. Autoritățile au susținut atunci că sportivul, care are o dispensă medicală pentru a nu fi vaccinat, a aplicat pentru tipul greșit de viză, anume una care nu permite excepții medicale pentru persoanele nevaccinate. Sârbului i s-a cerut să părăsească de urgență Australia, dar acesta nu a făcut acest lucru.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă