Procesul de destituire a lui Donald Trump din Senat, amânat pentru 8 februarie

1 lună in urmă 33

Luni, 8 februarie, e data fixată pentru începerea procesul de impeachment în cazul lui Donald Trump, scrie The Guardian. Amânarea a fost decisă vineri seara, târziu, după discuții în Senatul american.

Rechizitoriul va fi transmis senatorilor luni, 25 ianuarie, iar procedurile legale vor fi demarate în ziua imediat următoare. Răgazul până pe 8 februarie a fost decis pentru ca echipa lui Trump să-și poată pregăti apărarea.

Punerea sub acuzare a lui Trump pentru incitare la insurecție, după evenimentele violente care au avut loc la Capitoliu pe 6 ianuarie, a fost votată de Camera Reprezentanților pe 13 ianuarie.

Cum, între timp, Trump a plecat de la Casa Albă, una dintre mize, destituirea, nu mai e valabilă. Însă în urma procesului, fostul președinte american ar putea fi destituit din Senat și împiedicat să candideze din nou în 2024, cum a anunțat că intenționează.

Donald Trump este al treilea președinte american pus sub acuzare, după Bill Clinton și Andrew Johnson, însă primul pus sub acuzare de Congres de două ori. Prima dată s-a întâmplat în 2019, când a fost judecat pentru abuz de putere și obstrucționarea Congresului în dosarul Ucraina.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă