Procesul atentatelor teroriste din Paris / Principalul acuzat: „Nu există altă divinitate în afară de Allah, iar Mohamed este mesagerul său. Am renunţat la orice profesie pentru a deveni combatant al Statului Islamic”

1 lună in urmă 29

Principalul acuzat în procesul atentatelor de la 13 noiembrie, Salah Abdeslam, a declarat miercuri curţii speciale cu juraţi de la Paris – primele sale cuvinte în faţa instanţei – că „nu există altă divinitate în afară de Allah”, după ce i s-a solicitat să își spună identitatea. potrivit AFP.

Instalat într-o extremitate a boxei acuzaților, Salah Abdeslam purta un tricou negru, o barbă acoperită după o mască de protecţie şi părul lung, dat pe spate.

„Mai întâi, ţin să mărturisesc că nu există altă divinitate în afară de Allah şi că Mohamed este mesagerul său”, a afirmat singurul membru în viaţă al comandourilor jihadiste care au ucis 130 de oameni la Paris şi au rănit alţi 350.

Întrebat care este identitatea părinţilor săi şi profesia sa, el a răspuns că „mă numesc Abdeslam Salah. Numele tatălui şi mamei mele nu au nimic a face aici. Am renunţat la orice profesie pentru a deveni combatant al Statului Islamic”.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă