Procedură în premieră în România la montarea rolelor uriașe de cabluri de la Podul din Brăila VIDEO

2 săptămâni in urmă 5

Joi, 11 Noiembrie 2021, ora 18:44

154 citiri

Lucrările la Podul suspendat peste Dunăre din Brăila sunt în grafic, potrivit oficialilor din ministerul Transporturilor, care au publicat o ultimă filmare. Se poate observa că se lucrează intens la drumurile de acces la podul uriaș.

Într-un videoclip filmat cu dronă se poate vedea stadiul și ampoarea lucrărilor.

Muncitorii lucrează inclusiv la drumurile de acces pe pod.

Recent, autoritățile au anunțat că lucrările sunt în grafic.

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioşteanu a anunțat că podul este în grafic.

„În acest moment se lucrează la întinderea cablurilor principale între blocurile de ancoraj, una dintre cele mai importante operaţiuni ale acestui proiect. Firele de cablu sunt de cca 5,44 milimetri. Ele formează pachete de câte 544 de fire. Toroanele, în număr de 16, vor forma cablul principal. Această procedură se realizează pentru prima dată în România şi se va încheia la jumătatea lunii decembrie a acestui an.”, a transmis ofocialul pe pagina sa de Facebook.

Alte imagini spectaculoase au fost postate în urmă cu câteva zile, când a fost instalată rola cablu.

„Instalare rola cablu”, se arată în clipul postat pe YouTube.

Podul suspendat de la Brăila are o lungime totală de 1,97 kilometri, iar deschiderea centrală este de 1,12 kilometri. Cele două turnuri, câte unul pe fiecare mal, vor avea o înălțime de 192,64 metri, devenind, astfel, cele mai înalte construcții din România.

Anul acesta, japonezii de la ÎHÎ au început suspendarea cablurilor pe care se va sprijini tablierul metalic.

Lucrările realizate de asociația de constructori formată din italienii de la Astaldi și japonezii de la ÎHÎ Infrastructure System ar trebui să fie gata în decembrie 2022.

Proiectul prevede și construcția a 23,4 kilometri de drum expres pentru a conecta podul și are două secțiuni: drumul principal Brăila - Jijila, cu 19 kilometri și drumul de legătură cu DN22 Smârdan - Măcin, care are 4,3 kilometri. Proiectul valorează 1,99 miliarde de lei, fără TVA, fiind cel mai scump proiect de infrastructură din România.

Ordinul de începere a lucrărilor s-a emis doar pentru o secțiune din cele cinci, adică pe secțiunea a două, pe podul suspendat. În septembrie 2020 s-a emis hotărârea de guvern pentru expropieri suplimentare, iar în noiembrie s-a emis decizia de expropiere și s-au aprobat proiectele tehnice de execuție aferente relocarilor liniilor electrice și telecomunicațiilor.

Citeste si:

Accesul turiștilor este interzis în Cetatea Poienari. Care este motivul

Cetatea Poienari, cunoscută şi drept Cetatea lui Vlad Ţepeş, unul dintre cele mai importante obiective turistice din judeţul Argeş, care atrage anual peste o sută de mii de vizitatori, a...

Șeful PNL Sector 4 surprins în timp ce cântă „Moș Crăciun cu plete dalbe” într-o emisiune TV VIDEO

Președintele PNL Sector 4 Pavel Popescu a fost surprins miercuri seară, 10 noiembrie, cântând colindul „Moș Crăciun cu plete dalbe” în cadrul unei emisiuni TV. Anterior, liberalul a...

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă