Probleme mari în Grupa Spaniei, unde trei ţări nu recunosc Kosovo

2 luni in urmă 16

Liga 2: Universitatea Cluj - Dunărea Călărași, marți, 16:45, Digi Sport 1

UCL: Zenit - Borussia Dortmund, marți, 19:55, Digi Sport 1

Iar acum, după tragerea la sorţi a grupelor de calificare la CM 2020 din Qatar, avem parte de o situaţie fără precedent!

În Grupa B, una cu cinci echipe, sunt nu mai puţin de trei naţionale ale căror guverne nu recunosc statul desprins din Serbia.

Spania, Grecia şi Georgia nu recunosc Kosovo

În afara Suediei, niciuna dintre Spania, Grecia şi Georgia nu recunosc ţara cu capitala la Priştina.

Presa spaniolă a remarcat că prezenţa Kosovo în grupa Spaniei prezintă bariere diplomatice. Madridul nu a recunoscut Priştina din cauza situaţiei cu care se confruntă în Catalonia. Totuşi, în aprilie ar fi fost realizate primele contacte diplomatice între cele două guverne, firave însă.

În mod normal, Kosovo ar fi picat în Grupa A, dar acolo nu putea fi din cauza conflictului cu Serbia şi a fost una dintre condiţiile impuse la tragere, de a nu pica în aceeaşi grupă.

România e în Grupa J, cu Germania

România face parte din Grupa J în preliminariile care vor începe în 2021, alături de Germania, Islanda, Macedonia de Nord, Armenia şi Liechtenstein.

Câștigătoarele celor 10 grupe se vor califica la CM 2022. Ocupantele locurilor secunde (10) şi cele mai bune două câștigătoare de grupe din Liga Națiunilor, dar care nu se află pe primele două poziții în preliminarii, vor juca baraje pentru a stabili ultimele 3 țări europene calificate (din 12 echipe vor rămâne 6, apoi 3).

Etichete: tragere la sorti , cm2020 qatar , spania kosovo
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă