Probleme la Ministerul Culturii după accidentul de luni: de 4 zile, angajații stau fără apă, aer condiționat și toalete

2 luni in urmă 31

Clădirea Ministerului Culturii a rămas fără apă curentă, după ce țeava a fost spartă înaintea surpării pământului. Nu poate fi folosită nici instalația de răcire a aerului, iar toaletele sunt și ele nefuncționale. Mulți angajați au lucrat de acasă.

34 de grade erau, azi, în clădirea Ministerului Culturii, spun angajații de acolo. Asta după ce, de patru zile, clădirea a rămas fără apă.

Centrul de Investigații Media a scris luni că țeava care deservea cu apă clădirea ministerului a fost spartă în timpul lucrărilor la șanțul care s-a prăvălit peste muncitori, iar cei doi care au murit erau chiar cei care reparau conducta.

E și varianta uneia dintre soțiile victimelor, Elena Moise.

„A venit pe la 2 jumate într-o mare grabă să ia flexul. Şi eu i-am spus că avea o programare la medic la 5 şi a zis «ştiu, mă duc repede, tai ţeava şi mă întorc şi am timp să ajung». Am aflat ulterior de la televizor că el murise în altă parte de unde lucra”, a povestit Emilia Moise, soția bărbatului în vârstă de 53 de ani, potrivit Observatornews, preluată și de Libertatea

Încă de atunci, întreaga clădire a rămas fără apă, adică în imposibilitatea de a folosi atât toaletele, cât și instalația de răcire a aerului.

Angajații povestesc că mulți dintre ei au lucrat de acasă în aceste zile, „pe lângă căldură, nu puteam folosi nici toaletele”, spun ei.

Ziarul a încercat să discute cu reprezentanții ministerului, care sunt în continuare de negăsit.

Doi muncitori au murit și alți patru au fost răniți după ce, luni, un mal de pământ s-a surpat peste ei în momentul în care lucrau la un șanț din proximitatea Ministerului Culturii. Lucrarea aparținea Primăriei Sector 3 și era făcută de două companii din subordinea primăriei.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă