Probleme la încă un lot de vaccin AstraZeneca. Autorităţile decid dacă îl carantinează

1 lună in urmă 2

Probleme la încă un lot de vaccin AstraZeneca. Este vorba despre Lotul ABV 5811, din care au ajuns doze şi în România în luna februarie, potrivit România TV.

Regiunea Piemont din Italia a suspendat temporar vaccinarea anti-COVID-19 cu doze din lotul ABV 5811 după moartea unui profesor.

Valeriu Gheorghiţă, despre reluarea vaccinării cu AstraZeneca: „Așteptăm concluziile Agenției Europene a Medicamentului despre morţile suspecte”

Valeriu Gheorghiţă anunță că românii au în continuare o dorință mare de vaccinare, chiar dacă dozele de la AstraZeneca au ridicat suspiciuni la nivel european. Gheorghiță a precizat că o primă concluzie sau informații suplimentare despre morțile suspecte ar putea să apară astăzi, când la nivel european va avea loc o ședință între toți cei implicați în această problemă.

„Eu pot să vă spun că vorbim de un contract încheiat de Uniunea Europeană. Practic, în baza acelui contract, România primește doze. Asta ar însemna să primim circa 12 milioane de doze. Ele se supun, așa cum se știe, unui calendar de livrare. La acest moment se derulează acest contract.

Zilele astea au fost programați aproximativ 17.000 de oameni noi cu AstraZeneca. Dorința de vaccinare este una bună, având în vedere că oamenii se vaccinează. Așteptăm concluziile Agenției Europene a Medicamentului.

Vlad Mixich a răbufnit: „De ce ai ţine mii de doze de vaccin pe stocuri într-o comună, când cererea masiv nesatisfăcută este altundeva? O ineficiență uluitoare”
Nu înțeleg de ce în Italia a fost sistat vaccinul într-o regiune și în alta nu. Azi iar înțeleg că există o ședință la nivel european și cu siguranță vom avea niște concluzii”, a spus coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, la Dig24.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă