Probleme în Brazilia, înaintea meciului cu Argentina. Patru jucători ai oaspeților, suspectați de declarații false

1 lună in urmă 42

  • Preliminarii CM 2022: Germania - Armenia, duminică, 21:45, Digi Sport 1

  • Preliminarii CM 2022: Elveția - Italia, duminică, 21:45, Digi Sport 2

Scandal în Brazilia, înaintea meciului cu Argentina. Patru jucători ai oaspeților, suspectați de declarații false

ANVISA, autoritatea de reglementate în domeniul sănătăţii din Brazilia, a deschis o anchetă pentru a se asigura că Giovani Lo Celso, Emiliano Martinez, Cristian Romero şi Emiliano Buendia nu au încălcat protocolul sanitar.

În virtutea unei ordonanţe federale datând din luna iunie, orice persoană care a călătorit în patru ţări (printre care Marea Britanie) în cele 14 zile precedând intrarea sa pe teritoriul brazilian trebuie să intre în carantină.

Federaţia argentiniană a menţionat acordul încheiat între cele 10 ţări din zona CONMEBOL pentru a le permite jucătorilor să circule şi să participe la meciurile din preliminarii în cadrul bulei sanitare. Acest acord ar face ca prezenţa lor în derby-ul de duminică să nu fie ameninţată.

ANVISA a explicat însă că "jucătorii respectivi, sosiţi cu un zbor de la Caracas (Venezuela) la Guarulhos (aeroport din Sao Paulo), au declarat că nu au călătorit în niciuna din cele patru ţări supuse restricţiilor în ultimele 14 zile. Ne-au parvenit însă informaţii neoficiale despre declaraţii pretins false făcute de aceşti călători".

ANVISA a alertat deci o altă organizaţie responsabilă cu anchetele epidemiologice în statul Sao Paulo, pentru a efectua verificări.

Agerpres

Etichete: argentina , brazilia , preliminarii cm 2022
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă