Problema care îi creează insomnii lui Edi Iordănescu, înainte de primul meci al CFR-ului în play-off. „Ne pune în gardă”. Statistica la care campioana este în cădere liberă | ANALIZĂ

3 săptămâni in urmă 20

Chiar dacă a cucerit Supercupa României, CFR a confirmat la jocul cu FCSB un adevăr care îi îngrijorează pe oficialii clujenilor înainte de startul play-off-ului. CFR s-a chinuit să marcheze și nu a reușit să o facă în 90 de minute, în fața unei echipe cu multe rezerve și cu o apărare improvizată. Iar acesta nu a fost un „fenomen” izolat în jocul din ultima perioadă al echipei lui Edward Iordănescu.

Campioana nu mai știe să marcheze, iar mărtuie sunt și ultimele rezultate din campionat. Mai întâi a fost acel 0-3 pe Arena Națională, când CFR nu a contat în atac. A urmat meciul de acasă, cu Dinamo, când CFR s-a chinuit să marcheze și a făcut-o abia în minutul 80, cu toate că adversarul avea doi oameni eliminați din minutul 36. În plus, formația clujeană nu a reușit să marcheze nici la Craiova.

„Îmi doresc să fim mai eficienți în fața porții”

Și Edi Iordănescu s-a plâns de eficiența atacului său în ultimele 3 partide de campionat, plus meciul din Supercupa României.

„Sunt 8 jocuri din care în 7 nu am primit gol. A fost problema de la București, cu acel joc nefericit în care am primit 3 goluri, în rest echipa, în celelalte 7 meciuri nu a primit gol. Dacă este ceva ce îmi doresc mai mult decât orice, pe lângă cele 7 puncte de care avem mare nevoie, este să fim mai eficienți în fața porții. Echipa a produs foarte multe ocazii, dar deja cred că este al 6-lea, al 7-lea joc în care portarul advers este declarat omul meciului. Asta ne pune un pic în gardă și trebuie să ne găsim reperele în fața porții”, a spus Iordănescu Jr..

Mai puține ocazii

Antrenorul exagerează însă în privința ocaziilor. Realitatea este că și numărul marilor șanse de gol a scăzut considerabil în ultima lună, față de primele partide cu Edi Iordănescu pe bancă. Jocul entuziasmant prestat de CFR imediat după plecarea lui Dan Petrescu s-a transformat într-un joc ofensiv destul de chinuit al clujenilor.

Statisticile spun că în ultimele 3 partide de campionat nu doar media golurilor a scăzut. De la 1,81 pe meci, la 0,33. A scăzut și media șuturilor pe poartă, dela 5,8 cum era în restul partidelor cu Edi Iordănescu pe bancă, la 2,67 de șuturi pe poartă/meci. În același timp, a scăzut și media atacurilor periculoase și a paselor.

Oamenii ofensivi, accidentați și ieșiți din formă 

Edi Iordănescu poate da vina pe problemele de lot. O explicație ar fi absențele din atac. Debeljuh și Rondon au avut Covid și au lipsit câte două partide, iar forma lor de după revenire n-a mai fost deloc una care să încânte. În plus, s-a accidentat și Omrani, iar francezul va mai lipsi încă o lună. O explicație ar putea fi găsită și în forma mai slabă a lui Deac, cel care n-a mai avut eficiența din primele 15 partide jucate cu Edi Iordănescu. Mijlocașul a fost atunci esențial, el fiind și golgheterul echipei. A marcat 9 goluri în 15 jocuri, dar nu a mai reușit nici el să o facă în ultimele 3.

The post Problema care îi creează insomnii lui Edi Iordănescu, înainte de primul meci al CFR-ului în play-off. „Ne pune în gardă”. Statistica la care campioana este în cădere liberă | ANALIZĂ appeared first on Prosport.

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă