Pro România anunţă întreruperea fuziunii cu ALDE după Tăriceanu a fost inculpat de DNA

1 lună in urmă 94

Biroul Executiv al Pro România a anunţat marţi că a decis convocarea Congresului Naţional Extraordinar pe 26 februarie pentru întreruperea demersurilor de fuziune cu ALDE, anunță Agerpres. Decizia vine la o zi după ce DNA l-a inculpat pe Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, în dosarul în care e acuzat că ar fi luat o mită de 800.000 de dolari.

Reamintim că ambele partide au ratat intrarea în Parlament. ALDE nu a candidat, iar Pro România, cu Tăriceanu pe liste, s-a situat sub pragul de 5%.

Biroul Executiv al Pro România s-a reunit pentru a discuta raportul Grupului de lucru cu privire la fuziunea cu ALDE.

Conform concluziilor prezentate în urma discuţiilor cu reprezentanţii ALDE, Biroul Executiv al Pro România a decis convocarea congresului.

„Acceptând şi respectând diferenţele doctrinare şi de viziune, Pro România şi ALDE se vor concentra să reprezinte cât mai fidel interesul electoratului propriu. Cele două partide îşi vor continua eforturile şi lupta pentru apărarea celor loviţi deopotrivă de criză şi de actuala guvernare. Congresul Naţional Extraordinar al Pro România va avea loc pe data de 26 februarie, începând cu ora 15,00, şi se va desfăşura online, pentru respectarea măsurilor de siguranţă în contextul pandemiei. Ordinea de zi şi alte informaţii relevante vor fi comunicate ulterior”, se precizează într-un comunicat de presă al Pro România, citat de Agerpres.

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă