Prinţul Philip, în vârstă de 99 de ani, a fost externat după o lună de spitalizare

1 lună in urmă 1

Prinţul Philip, în vârstă de 99 de ani, soţul reginei Elisabeta a II-a, a părăsit marţi spitalul, la o lună după internare pentru o infecţie apoi o intervenţie cardiacă, scrie AFP.

Prinţul, care va îşi va sărbători aniversarea în iunie, a fost internat pe 16 februarie într-un spital privat din Londra - King Edward VII. În această perioadă, el a fost supus unei intervenţii, într-un alt spital londonez, pentru o problemă cardiacă preexistentă, potrivit news.ro.

Prinţul Philip a fost internat patru zile în decembrie 2019 pentru a fi ţinut sub supraveghere şi pentru tratamentul unei afecţiuni anterioare. A fost externat în Ajunul Crăciunului şi dus la Sandringham pentru sărbătorile petrecute împreună cu regina.

El a suferit de mai multe boli de-a lungul anilor, fiind tratat şi de blocarea unei artere coronariene la spitalul Papworth din Cambridgeshire în decembrie 2011. Prinţul a mai fost în spital şi pentru o infecţie la vezică în iunie 2012, când a fost nevoit să lipsească de la Jubileul de diamant al reginei.

În anii următori, a fost tratat pentru probleme abdominale şi de auz. Toate aceste probleme medicale au dus şi la retragerea sa din viaţa publică în 2017. Cel mai recent eveniment public la care a participat a avut loc în luna mai 2019. El a luat parte la nunta fiicei prinţilor de Kent, Lady Gabriella Windsor.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

printul philip spital externat bolnav infectie
Citeşte Articolul Întreg pe Sursă