Prinţul Philip a fost externat, după 28 de zile de spitalizare. Cum arată soţul Reginei, cu trei luni înainte să împlinească 100 de ani

1 lună in urmă 1

Ducele de Edinburgh s-a întors la Castelul Windsor, situat la vest de Londra, unde locuieşte alături de regina Elisabeta a II-a, după cum scrie Daily Mail. Prinţul Philip, duce de Edinburgh, a fost internat pentru prima dată pe 16 februarie la King Edward VII Hospital din Londra pentru tratarea unei infecţii.

La începutul lunii martie, el a fost mutat la spitalul St. Bartholomew din capitala britanică, unde a suportat cu succes o intervenţie chirurgicală realizată pentru a trata o afecţiune cardiacă.

Prinţul Philip a doborât în 2009 recordul de longevitate al consorţilor monarhilor britanici, deţinut de Charlotte, soţia regelui George al III-lea. El s-a retras din viaţa publică în august 2017, după ce a onorat peste 22.000 de angajamente publice oficiale de la ascensiunea pe tron a soţiei lui, în 1952.

Citeşte şi Prinţul Philip a fost operat. Se confruntă cu o problemă cardiacă: „Va rămâne în spital”

Prinţul a fost spitalizat în mai multe rânduri din 2017, cel mai recent în decembrie 2019 pentru ”probleme de sănătate preexistente”.

În ianuarie 2019, Philip a fost implicat într-un spectaculos accident rutier după ce automobilul pe care îl conducea, un model Land Rover, s-a răsturnat în urma coliziunii cu un alt vehicul care ieşea de pe o alee a domeniului Sandringham. Prinţul nu a fost rănit, dar a renunţat apoi să se mai urce la volan.

Citeşte şi Prinţul Philip, soţul Reginei Elisabeta a II-a, transferat la un alt spital din Londra. Îngrijorări mari cu privire la starea sa de sănătate

Din cauza pandemiei de coronavirus, prinţul Philip şi-a petrecut o mare parte din ultimul an în izolare la palatul Windsor, alături de regina Elisabeta a II-a, în vârstă de 94 de ani, singura ieşire fiind un sejur estival la castelul scoţian Balmoral, una dintre reşedinţele regale.

Prinţul Philip, la externare:

Prinţul Philip, la externare

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă