Prințul Philip a copilărit împreună cu Regele Mihai. Erau veri și petreceau vacanțele împreună: „A cunoscut-o pe Ana la nunta mea”

4 săptămâni in urmă 11

Prințul Philip, soțul reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, a murit la 99 de ani, a anunțat vineri Casa Regală Britanică, între-un tweet. În urmă cu patru ani și jumătate, într-un interviu difuzat de Pro Tv, prințul a vorbit despre copilăria petrecută alături de Regele Mihai.

Producătorul de film John Florescu discutat în octombrie 2016 cu Prințul Philip despre Regele Mihai și despre prietenia care i-a legat, încă din copilărie.

Prinţul consort Philip s-a născut în același an cu Regele Mihai, 1921, în Corfu, fiind singurul fiu și ultimul copil al Prințului Andrei al Greciei și Danemarcei și al Prințeie Alice de Battenberg. Tatăl lui era al patrulea băiat și al șaptelea copil al Regelui George 1 al Greciei. Când Philip avea un an și jumătate, familia regală elenă a fost exilată și tatăl lui a primit interdicție pe viață de a mai reveni în Grecia.

Văr cu Regele Mihai, Philip a petrecut multe momente în copilărie și adolescență în compania acestuia, atât în România, la Constanţa, Sinaia, dar şi în Italia, în vacanțe.

În interviul audio acordat lui John Florescu, Prințul Philip dezvăluia că Regele Mihai s-a cunoscut cu viitoarea Regină Ana chiar la nunta Ducelui cu Regina Elisabeta a II-a, pe 20 noiembrie 1947.

rege-print2Icon photoVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 10

Prințul Philip și-a amintit de o vacanță petrecută împreună cu Regele Mihai la Marea Neagră: „Am fost acolo în 1926, scopul era, într-un fel, să-i țin companie. Am fost acolo pe perioada verii. Am stat în multe locuri, am mers la Mamaia, era o singură vilă pe malul mării, pe plajă. Plaja era absolut goală, călăream peste tot. Am fost și la Sinaia. Nu-mi amintesc exact de ce, dar am fost și la munte. Și pentru scurtă vreme în București.”

La nunta Prințului cu regina Elisabeta, Regele Mihai avea să o cunoască pe regina Ana: „O cunosc pe Ana din copilărie, am fost vecini în Saint Claude, lângă Paris și familia ei era invitată la nuntă din partea mea Atunci nu mi-am dat seama ce se înfiripa între ei.”

După moartea Regelui Mihai, Casa Regală a făcut publice mai multe fotografii din arhivă în care Regele apare în copilărie alături de Prințul Philip.

Foto: Arhiva Casei Regale a României

Citeşte Articolul Întreg pe Sursă